18. července 2021 • 09:50

Kincl o titul s chorvatským Robocopem! První zápas zhatilo zranění

Autor: mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český bojovník Patrik Kincl bude v prestižní polské organizaci zápasit o titul. V září v rámci KSW 63 vyzve držitele pásu welterové váhy Chorvata Roberta „Robocopa“ Soldiče. Promotéři organizace to ohlásili na pátečním KSW 62, kde v kleci proběhl i první staredown obou zápasníků. Kincl se měl se Soldičem utkat už v roce 2019, českého zápasníka ale zastavilo zranění. 



„Troufám si tvrdit, že jde o největší fight mé kariéry. Taky si troufám tvrdit, že půjde o jeden z top fightů na evropském kontinentu. Jsem rád, že jsem si tu cestu musel a dokázal vyšlapat!“ napsal Kincl na svém facebooku.

V KSW zatím jednatřicetiletý Čech úspěšně zvládl dva zápasy, když v prosinci 2020 v 1. kole ukončil Tomasze Drvala a před měsícem porazil Tomasze Romanowského na TKO.

Tentokrát ho ale nečeká vůbec nic lehkého. Soldič je šampionem welterové váhy a Kincl se s ním měl utkat už před dvěma lety. Ale Čech musel nakonec ještě před duelem kvůli zranění odstoupit. „Určitě nejde o nejhorší den mého života, ale k těm černým mé sportovní kariéry se zapisuje hodně vysoko,“ řekl tehdy Kincl k vzdání souboje kvůli vykloubenému lokti levé ruky.

„Nesnáším takové věci. Patrik je zkušený borec a profesionál. Nechápu tedy, jak si může čtyři dny před vážením a zápasem zlomit ruku. Jak se to může stát? Je to hodně neprofesionální,“ nechápal tehdy zranění soupeře Soldič.

Bilance šestadvacetiletého Chorvata budí respekt: 18 vítězství, tři porážky. Z toho hned patnáckrát dokázal soupeře ukončit před limitem. Kinclova bilance je 24:9. Soldič naposledy prohrál v roce 2018 s Driccusem Du Plessisem, kterého ovšem v odvetě porazil a získal zpět pás welterové váhy. 

O ten se ho pokusí připravit Kincl, který na pátečním KSW 62 prohlásil, že by zápas slušel pražské O2 areně. K souboji má dojít 11. září a místo konání zatím není jasné, ale bojovat by se mělo v Polsku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud