Ondřej Němec
21. dubna 2022 • 07:09

Peštovi se vzdálil milion dolarů. Při premiéře nejrychlejší K.O.nec

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Několik pravých háků tvrdou ruskou pěstí a bylo hotovo. Český bojovník Viktor Pešta prohrál svou premiéru v americké lize PFL během minuty a půl, Omari Achmedov mu nedal šanci. „Wolverine“ z východu se trefil prakticky pokaždé a když přidal na dynamice, nekompromisní vítězství bylo na světě. Rodák z Prahy tak prohrál už vstupní zápas v pyramidě, na jejímž vrcholu čeká triumfátora speciální bonus ve výši milionu dolarů.



Po vzoru hlavního hrdiny filmu Přelet nad kukaččím hnízdem může říct: „Aspoň jsem to zkusil.“ Viktor Pešta při premiéře v americké MMA lize PFL prohrál knockoutem v okamžiku, kdy časomíra v hale Esports Stadium ukazovala tři minuty a třicet pět vteřin do konce prvního kola.

Záznam večera PFL, Peštův zápas začíná zhruba v čase 1:02:00

Ruský soupeř Omari Achmedov byl zkrátka nad jeho síly, což nasvědčoval už velký rozdíl ve zkušenostech z UFC. Zatímco český bijec si v největší světové lize připsal jen jedno vítězství a čtyři prohry, ruský válečník se může chlubit bilancí devíti výher z patnácti střetů. Jeho celkové profesionální skóre je nyní 22:7.

Pešta inkasoval v texaském Arlingtonu sedmou prohru kariéry. Tu předešlou mu v roce 2019 uštědřil Michal Martínek v těžké váze. UFC veterán pak přestoupil do polotěžké divize, v níž se stal dokonce šampionem české organizace Oktagon MMA. Následně ohlásil přestup právě do PFL, v níž hned v úvodu dostal mimořádně tvrdého rivala. Byl v roli outsidera duelu a na překvapení nedošlo.

Souboj s Achmedovem skončil Peštovou nejrychlejší prohrou v dosavadní kariéře: K.O. v čase 1:25 prvního kola. A ruský rival pokračuje dál v pyramidě, v níž finální vítězství znamená extra bonus v podobě milionu dolarů (22,5 milionu korun).

Nejslavnější čeští zápasníci: Samuraj, terminátor i hrobník
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud