Ondřej Němec
9. prosince 2022 • 17:20

RFA oznámí SUPERpřestřelku, nástup hvězdy PFL, ale taky špatnou zprávu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už 17. prosince můžou fanoušci bojových sportů zažít unikátní večer. Organizace RFA zavítá do Prahy a v pražské sportovní hale Královka nabídne hned několik ostrých bitev. S velkou pravděpodobností by mělo dojít i na další zápas ostravského dravce Václava Siváka, s nímž chce bojovat bývalý pouliční bitkař Patrik Záděra. „Jsem tady a jdu si proto!“ tvrdí vyzyvatel. Zda se zajímavou bitku podařilo dohodnout, se fanoušci dozvědí už v 19.00 na konferenci RFA. Stejně tak se dozví, která z aktivních hvězd americké PFL se na nadcházejícím turnaji představí nebo která z person UFC dorazí na předzápasové vážení. Pořadatelé však budou muset oznámit i jednu špatnou zprávu.



Jestli někdo patří mezi největší rostoucí hvězdy českých bojových sportů, je to jednoznačně Václav Sivák. Mladý válečník z Ostravy přitom vyrůstal v prostředí, ze kterého mohl v životě snadno sklouznout špatným směrem.

„Vyrůstal jsem v Ostravě, bydlel jsem mezi samýma cikánama v ghettu. Chodil jsem s nima každej den ven, dělali jsme blbosti,“ zavzpomínal třiadvacetiletý bojovník v rozhovoru pro Blesk Sport.

Sivák je opravdu mimořádný bojovník, v amatérském ringu našel přemožitele pouze pětkrát z devadesáti soubojů. Na profesionální scéně zatím nepoznal přemožitele.

O souboj s ním se nyní hlásí čtyřiadvacetiletý ranař Patrik Záděra. „Siváku, od pondělí čekám, jestli ten zápas vezmeš, nebo nevezmeš. Jestli to bude v malejch, nebo ve velkejch (rukavicích), je mi to jedno. Jsem tady a jdu si pro to!“ vyzval Siváka přes sociální sítě a toto video jen na Instagramu vidělo přes padesát tisíc lidí.

„Když to tak vezmu, tak Vašek je tady s Tadeášem Růžičkou největší špička fighterské scény. S Tadeášem mít zápas nemůžu, protože je ze stejného gymu, známe se odmala. Takže jasná volba byl Vašek,“ vysvětlil Záděra pro web iSport.cz. A čím si myslí, že může nezdolného Siváka porazit? „Tvrdost!“ má jasno vyzyvatel, jenž má za sebou v ringu 110 amatérských zápasů (70 vítězství) a 25 profi (18 vítězství) převážně v disciplíně K1.

Jestli a kdy na souboj dojde, odhalí organizace v dnešní video-konferenci, kterou mohou fanoušci sledovat dnes od 19.00 na YouTube kanále RFA.

RFA ale hodlá odhalit mnohem více věcí.

„Máme připraveno několik novinek. Doplníme kartu RFA 7 o zvučná jména. Podařilo se nám pro tento turnaj získat i aktivní hvězdu americké PFL,“ prozrazuje Boris Marhanský, promotér slovensko-české stáje. „Dozvíme se, zda bude zápas Sivak vs. Záděra a případně pod jakými pravidly. A taky prozradíme, který velký zápas nám bohužel vypadl. Oznámíme také vzácného hosta z UFC, který dorazí na veřejné vážení a spoustu dalších novinek.“

RFA navíc chystá i naprosto ojedinělý „Projekt A“, iSport.cz má už k dispozici bližší informace. Víc se dozvědí i fanouškové bojových sportů na předzápasovém vážení 16. prosince.

Každopádně pokud se podaří udělat Projekt A pořádně, bude se jednat o mimořádně zajímavou věc, která na tuzemské scéně ještě nebyla.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud