Patrik Czepiec
7. června 2023 • 13:05

Je vojákem a neprohrál. Český talent jde po titulu: Příprava v kasárnách

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patří mezi nejvýraznější české MMA talenty, k tomu je vojákem z povolání. Zápasník Dominik Humburger si v 27 letech udržuje perfektní bilanci šesti vítězství bez porážky. V sobotu večer nastoupí v Bratislavě k titulovému zápasu ve střední váze pod vlajkou Real Fight Arena. Půjde o velkou premiéru. Druhá největší bojová organizace na česko-slovenském trhu totiž ještě žádný MMA pás neudělila. „Jde mi o to, aby po mně něco zůstalo. Takže když jste prvním šampionem, jméno už tam zůstane,“ sdělil dosud neporažený bijec pro iSport.cz.



Vrchol sobotní akce v průběhu závěrečného týdne příprav narušily turbulentní změny. Původním sokem rodáka z Liberce měl být totiž Nenad Avramović. Srb ovšem podle vyjádření promotéra Borise Marhanského vyměnil svůj management a za zápas v Bratislavě požadoval nesmyslnou částku. Do boje tak nakonec nenastoupí.

„Mluvil rozumně, žádný předvádění, sportovec jako já, což mám rád. Měl dobrý i špatný zápasy, teď byl na vítězné vlně,“ přemítal o slibovaném soupeři Humburger.

Změnu na poslední chvíli přijímá. Poměří se s ním Polák z Bílsko-Bělé Robert Maciejowski, jehož účast na akci oznámila RFA ve středu. Momentálně má za sebou tři zápasy v prestižní KSW, dvakrát prohrál na body, stejným způsobem i slavil. Jeho celková bilance zní 6:5, k tomu počítá jednu remízu.

Humburger se na nejbližší výzvu opět chystal v rámci své služby u armády. „Příprava probíhá v kasárnách furt stejně. Snažím se trénovat, kdy se dá, samozřejmě si musím plnit i vojenské povinnosti. Ale jsem rád, že mám armádu za zády a armáda má za zády zase mě,“ těší rozjetou naději.

V letošním roce Humburger startoval také na galavečeru největší evropské organizace KSW. Polská značka premiérově uspořádala turnaj na českém území, konkrétně v Liberci. Ke kleci tehdy tuzemského reprezentanta doprovodili právě jeho kolegové z armádního sboru.

SESTŘIH: KSW poprvé na českém trhu. Nástup i oslava s vojáky
Video se připravuje ...

„Chtěl bych poděkovat svému veliteli i vedení AČR za to, že při mně stojí a podporují mě. Jsem moc rád, že můžu sloužit pod naší vlajkou,“ zůstává pokorný Humburger.

Jeho kariérní křivka přitom dál stoupá. Po vstupu mezi MMA profesionály přemohl už šest soupeřů, k bodovým lístkům došel až v posledním případě, kdy ho prověřil nebezpečný Brazilec Jorge Luiz Bueno. Tlak, že by mistr technických KO přišel o exkluzivní skóre 6:0, si ovšem nepřipouští.

„V životě už jsem kolikrát prohrál a dostal přes hubu. Jediné, z čeho jsem měl vždycky strach, abych neusnul na vavřínech,“ vysvětluje Humburger. „Když jsem v minulosti nějaký zápas prohrál, posunulo mě to. Soustředím se na to, abych nezaspal. Budu moc rád, když nula zůstane, ale zápas vnímám spíš jako příležitost vystřelit do světa. Každý opasek má hodnotu.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud