6. ledna 2017 • 15:22

Dakar pro Macháčka skončil. Vykloubené rameno mu spraví v Čechách

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pětinásobný vítěz kategorie čtyřkolek Josef Macháček má po nehodě ve čtvrteční 4. etapě Rallye Dakar vykloubené rameno. Devětapadesátiletý motocyklista by se v nejbližších dnech měl vrátit do České republiky, kde ho zřejmě čeká operace.



"Noha by měla být nakonec v pořádku. Bylo ještě podezření na zlomeninu klíční kosti, ale to se nepotvrdilo," uvedli na sociálních sítích zástupci týmu Barth Racing, jehož barvy Macháček hájil. "Rameno zatím nechtějí místní doktoři dávat do původního stavu," doplnili.

"Jel jsem v naprosté pohodě. Na prvních kilometrech se bloudilo, ale že bych se to snažil dohnat, to ne," řekl Macháček, který již před startem rallye uvedl, že Dakar jede naposledy a chce tak oslavit březnové 60. narozeniny.

Havaroval asi 70 km před cílem. "V řečišti jsem trefil velký balvan, nedalo se nic dělat. Jel jsem asi stovkou a vylétl jsem se čtyřkolkou vysoko," uvedl. Před odstoupením byl v průběžné klasifikaci šestý.

"Zpočátku jsem si myslel, že mi nic moc není. Točila se mi hlava, takže jsem myslel, že mám jen otřes mozku. Chtěl jsem jít opravovat čtyřkolku, která měla uražené jedno kolo. Najednou jsem si šáhnul a koukala mi klíční kost vyražená z kloubu," dodal Macháček. Následně si zavolal lékařskou pomoc a do nemocnice jej přepravil vrtulník.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud