29. května 2011 • 22:50

Hamiltonova omluva: S rasismem jsem to přehnal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pilot formule 1 Lewis Hamilton se omluvil za reakci na dva tresty, které dostal při nedělní Velké ceně Monaka. Britský jezdec v rozhovoru pro BBC totiž prohlásil, že ho traťoví komisaři potrestali kvůli tomu, že je černý.



Hamilton musel dvakrát projet boxy kvůli kolizím s Felipem Massou z Ferrari a Pastorem Maldonadem z Williamsu, které zavinil. "Je to výsměch," komentoval tresty po závodě Hamilton.

"Komisaři si mě předvolali v pěti ze šesti závodů. Asi to je proto, že jsem černoch, jak říká Ali G," připomněl postavu britského komika Sachy Barona Cohena.

Když však opadly emoce, Hamilton se šel traťovým komisařům omluvit. "Chtěl jsem jim zdůraznit, že po závodech je člověk jako v transu a nemusí mluvit rozumně. A můj žert asi byl trochu mimo," uvedl šestý jezdec konečného pořadí monackého závodu. "Proto jsem za nimi šel a všechno jsme si vysvětlili," dodal.

Hamilton se také pustil do kritiky konkurenčních pilotů. "Massa mě v kvalifikaci zdržoval, ale trest jsem dostal já. V závodě do mě najel a trest jsem zase dostal já. Tihle jezdci jsou neuvěřitelní," prohlásil.

Massa je však přesvědčen, že Hamilton by měl být trestán častěji, aby se poučil pro příště. "Co udělal dneska, bylo neuvěřitelné. A nejen mně, ale i jiným pilotům," uvedl brazilský jezdec.

"Myslím, že by měl být zase potrestán. Pro jeho dobro. Měli by na něj něco vymyslet, protože jinak se nikdy nepoučí," poznamenal Massa, který podruhé za sebou závod nedojel.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud