8. června 2011 • 14:54

Velká cena Bahrajnu se možná neuskuteční

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká cena Bahrajnu vozů formule 1 se letos možná přece jen neuskuteční vůbec. V původním březnovém termínu byla zrušena kvůli krvavému potlačení protivládních demonstrací, minulý týden byl oznámen nový termín 30. října, ale po kritice jezdců a týmů to vypadá na její definitivní konec. Stanici BBC to dnes řekl promotér seriálu mistrovství světa Bernie Ecclestone.



"V budoucnu se můžeme vrátit, až bude v zemi klid, ale teď ještě ne," řekl Ecclestone. "A program nemůžeme měnit bez souhlasu účastníků," připomněl dva hlavní důvody, proč se rozhodnutí ohledně konání Velké ceny Bahrajnu zřejmě znovu změní.

Mezinárodní federace FIA, která minulý týden v pátek o přeložení na říjen rozhodla, situaci dnes nekomentovala. Ani nikdo z týmů či funkcionářů, protože jsou na cestě do Kanady na víkendovou Velkou cenu v Montrealu.

Grand Prix Bahrajnu má nově v kalendáři letošního MS nahradit Indii, která byla zařazena až na konec sezony na prosinec. To se však jezdcům ani týmům kvůli logistickým problémům a prodloužení sezony nelíbilo. Navíc v zemi stále panuje napjatá politická situace a teprve 1. června skončil více než dvouměsíční výjimečný stav.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud