21. července 2012 • 21:14

Vettelova domácí předehra: Předčil Schumachera v zájmu fanoušků

Autor: Jakub Knoll
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teď konečně přišla řada na i mě! Přesně to si může nyní říct úřadující mistr světa Sebastian Vettel, jenž si o tomto víkendu užívá privilegia boje na vlastním území. Čerstvě pětadvacetiletý Němec přijel do Hockenheimu v dobré náladě, kterou mu nekazí ani fakt, že vloni touto dobou měl na svém kontě více než dvakrát tolik mistrovských bodů.



Po Australanovi Marku Webberovi, Španělovi Fernandu Alonsovi a britskému závodníkovi Lewisi Hamiltonovi se své letošní domácí Velké ceny dočkal i poslední člen z tzv. velké čtyřky, respektive kvarteta pilotů, kteří mají v průběžném hodnocení MS na svém kontě největší počet bodů.

Obhájce titulů z posledních dvou sezon Sebastian Vettel si na mateřské dráze v Hockenheimu, kde v neděli ve 14 hodin startuje GP Německa, rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek zájmu místních fandů.

V ochozech se to totiž transparenty s jeho jménem jen hemží a také na včerejší oficiální autogramiádě byl nejmladší šampion F1 největší hvězdou. A to přesto, že měl konkurenci v podobě sedminásobného držitele mistrovského titulu Michaela Schumachera, jehož podpisová akce se uskutečnila jen o pár minut poté.

Nadšení německých fanoušků bylo po příchodu Sebastiana Vettela opravdu velké a místní hrdina, jemuž se na domácí půdě s monopostem F1 ještě nikdy nepodařilo zvítězit, se jim za jejich přízeň odvděčil sympatickým vystupováním a ochotou při podepisování fotografií.

Své obdivovatele vzápětí nezklamal ani Schumi, jenž byl po výstupu na podium, kde se celý program odehrával, přivítán pořádně hlučným jásotem. Třiačtyřicetiletý jezdec Mercedesu, který v Hockenheimu poprvé zvítězil již v roce 1995, rozdal několik desítek podpisů a při krátkém projevu nezapomněl přítomným fanouškům poděkovat za vytváření vynikající atmosféry.

Na rozdíl od některých předešlých evropských podniků se němečtí organizátoři před vypuknutím závodního víkendu mohli pochlubit tím, že se jim podařilo prodat uspokojivý počet vstupenek, což znamená, že by letošní Grad Prix Německa měla skončit v černých číslech. K dosažení tohoto cíle jistě přispěla i správně nastavená cenová hranice lístků, o čemž svědčí i skutečnost, že vstupné na tribuny bylo v průměru k mání za podstatně nižší cenu, než tomu bylo například v krizí zmítaném Španělsku.

Navenek přátelé, jinak jsou však oba Němci mezigenerační rivalovéFoto EPA
Do ochozů Němce nelákají pouze Sebastian Vettel s Michaelem Schumacherem, ale také další tři jejich krajané. Jedním z nich je i Schumacherův kolega Nico Rosberg, kterého dnes stejně jako jeho týmového parťáka požene vpřed vyprodaná tribuna Mercedesu.

S prázdnou nebude chtít z Hockenheimu odjet ani Nico Hülkenberg, který si ve čtvrtek dokonce vyzkoušel roli prodavače vstupenek, kdežto Timo Glock se bude muset s podprůměrným vozem Marussia pokusit spolehnout na zázraky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud