6. srpna 2013 • 18:38

Top Gear: Webber naložil Vettelovi celou sekundu

Autor: marcel gause
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marku Webberovi vyšla malá satisfakce. V měřeném kole se Suzuki Liana v britském pořadu Top Gear porazil týmového kolegu Sebastiana Vettela.



Prázdninová přestávka dává pilotům formule 1 prostor k jiným aktivitám, na něž nemají v průběhu sezóny čas. Mark Webber (Red Bull) zavítal do pořadu Top Gear britské televizní stanice BBC, aby zde poskytl nejen interview, ale také zajel měřené kolo s japonským automobilem Suzuki Liana a pokusil se napravit nevalný výsledek z roku 2005.

První Webberovo vystoupení v pořadu Top Gear se uskutečnilo před osmi lety v době, kdy Jeremy Clarkson právě zakládal nové měření sil s automobilem Suzuki Liana, určené jezdcům formule 1. Australan, tehdy ještě ve službách Williamsu, neměl štěstí na počasí a na mokrém povrchu se časem 1:47,1 min zařadil za Damona Hilla (1:46,3 min), který před ním jako první nastavil základní laťku.

Mark Webber v TOP GEAR 2005:

Letos pozval Jeremy Clarkson Marka Webbera do svého pořadu podruhé a nabídl mu možnost nápravy, opět s automobilem Suzuki Liana a na tradičním 2,82 km dlouhém letištním okruhu v Dunsfoldu (Surrey). Původní rekord 1:44,3 min Rubense Barrichella z roku 2010 postupně překonali Sebastian Vettel (1:44,0 min) a naposledy Lewis Hamilton (1:42,9 min).

Teď šlo o to, co s těmito časy udělá Mark Webber. Počasí mu tentokrát přálo, trať zůstala po celou dobu pokusu suchá, a tak příliš nepřekvapilo, když mu Jeremy Clarkson oznámil výkon 1:43,1 min. Druhý nejlepší čas absolutně a především o sekundu lepší jak výkon Webberova týmového kolegy Sebastiana Vettela.

Mark Webber v TOP GEAR letos v létě:

Marku Webberovi tak vyšla malá satisfakce. Se Sebastianem Vettelem se vzájemně příliš nemusejí a od letošního incidentu v Malajsii, v němž německý pilot nerespektoval týmovou dohodu, a od oznámení odchodu Australana z formule 1 na konci sezóny se o přátelství nedá mluvit vůbec. Ne nadarmo nedávno Mark Webber prohlásil, že mu příští rok Vettel jako týmový kolega rozhodně scházet nebude.

Pořadí osmičky nejrychlejších pilotů F1:

1 Lewis Hamilton 1:42,9 min
2 Mark Webber 1:43,1 min
3 Sebastian Vettel 1:44,0 min
4 Rubens Barrichello 1:44,3 min
5 Nigel Mansell 1:44,6 min
6 Jenson Button 1:44,7 min
7 Kimi Räikkönen 1:46,1 min
8 Damon Hill 1:46,3 min
Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud