Ivo Pospíšil
9. května 2014 • 11:20

V ohrožení. Ruskou GP děsí krize na Ukrajině a možné sankce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v historii se zde mají prohánět formule 1. V Soči a mezi areály, kde se ještě před pár měsíci konaly olympijské hry. Jenže teď je prý konání premiérové GP Ruska v ohrožení. „Je to nereálné,“ zní z britského parlamentu poté, co byly na Rusko uvaleny sankce kvůli krizi na Ukrajině. Pokud by měly být ještě zpřísněny, mohli by organizátoři mít problémy s finančním zabezpečením.



Ta stavba okruhu má vyjít na 200 milionů dolarů (3,9 miliardy korun) a prý je už prodáno několik tisíc vstupenek. Jenže to vše může padnout. Premiérová GP Ruska, která se má v Soči konat 12. 10. je prý podle britských médií v ohrožení.

„Je to naprosto nereálné,“ prohlásil podle deníku The Times Richard Ottaway z Dolní sněmovny Spojeného království, podle nějž mohou Rusové doplatit na současnou krizi s Ukrajinou. „Pokud budou uvaleny další a tvrdší sankce, závod F1 bude nemožný kvůli omezení toku hotovosti,“ říká.

Zrušit závod kvůli politické situaci? To nastalo ve formuli 1 jen jednou a to před třemi lety, kdy byl kvůli nepokojům odvolána GP Bahrajnu.

Sám trojnásobný šampion a sportovní ředitel Mercedesu Niki Lauda sice dříve prohlásil, že navzdory stávající situaci nebude F1 tento podnik bojkotovat, přesto podle dopisovatele Timesu Kevina Eastona mohou mít velké slovo i sponzoři týmů a šampionátu.

„Lidé z F1 současnou situaci v Rusku sledují,“ uvedl Easton.

Dopady už navíc pocítil i ruský testovací pilot Sauberu Sergej Sirotkin, na jehož sponzora SMP Bank byly také sankce uvaleny a jeho další kariéra je tak v ohrožení.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud