26. července 2015 • 18:00

Díky, Julesi! Vettel věnoval výhru Bianchimu, Hamilton se omlouval

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně emotivní byla pro všechny zúčastněné Velká cena Maďarska formule 1. Po úterním pohřbu Julese Bianchiho, který před týdnem v pátek zemřel po devítiměsíčním komatu, bylo jasné, že celý závod se bude točit kolem tragicky zesnulého formulového talentu. Svůj překvapivý triumf na Hungaroringu mu pak věnoval i Sebastian Vettel.



„Díky, Julesi, navždy budeš v našich srdcích. Víme, že dříve nebo později by ses stal částí tohohle týmu,“ hlásil německý pilot do týmového rádia při průjezdu cílem. "Pro nás všechny to byl těžký týden. Nebyl to lehký závod, něco takového člověk jen tak nedostane z hlavy," uvedl pak Vettel na tiskové konferenci.

Na Bianchiho myslel na pódiu i druhý Daniil Kvyat z Red Bullu. „Byl to hodně těžký rok, závod, všechno, ale myslím, že tým si pódium zasloužil. Ale tohle umístění je pro Julese Bianchiho a jeho rodinu – ztratili jsme skvělého kluka a skvělého jezdce,“ nechal se slyšet po svém nejlepším závodě v kariéře.

Nápis Ciao Jules doprovází Velkou cenu Maďarska téměř všude - vzkaz Bianchimu je i na cílové šachovnici
Nápis Ciao Jules doprovází Velkou cenu Maďarska téměř všude - vzkaz Bianchimu je i na cílové šachovnici

Obří trápení si naopak musel prožít Lewis Hamilton . Mistr světa v pátek a v sobotu dominoval a byl jasným favoritem na vítězství, na Hungaroringu rekordní páté. Už pokažený start mu ale sebral vítr z plachet a v hektickém závěru byl nakonec rád, že nepřišel o vedení v šampionátu a bodoval. Náskok naopak navýšil na 21 bodů, na stejný počet bodů se třetí Vettel přiblížil k Rosbergovi.

"Dnešek byl divný. Nevím, jak to vysvětlit. Byl to ode mě velmi špatný výkon, jeden z nejhorších. Nevzdal jsem se, šlapal na to, ale vždy, když jsem měl na výběr ze dvou možností, zvolil jsem tu horší. Musím se týmu omluvit. Pokusím se to v dalších závodech napravit," konstatoval Hamilton.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud