20. září 2015 • 16:30

Pozor, BLÁZEN na trati! Formuli v Singapuru narušil fanoušek

Autor: rou, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hodně bizarní důvod mělo druhé přerušení Velké ceny Singapuru formule 1. Safety car totiž vyjel na trať kvůli tomu, že se na ní bezstarostně procházel fanoušek!



Poté, co musel ze závodu pod umělým osvětlením odstoupit kvůli technickým potížím Lewis Hamilton , prožil ve 38. kole vedoucí Sebastian Vettel hodně neuvěřitelný moment… Profičel totiž kolem fanouška, který se nerušeně procházel po trati kolem bariéry a ze řvoucích monopostů řítících se kolem něj si vůbec nic nedělal.

„Tady je chlap na trati! Muž na trati!“ říkal Vettel nevěřícně do týmového rádia. Na okruh tak byl rychle vyslán safety car a televizní komentátor kroutil hlavou: „Tohle je totální šílenství – nemůžu věřit tomu, co vidím.“

A opravdu, tohle se jen tak nevidí. Jeden z fanoušků vyrazil na trať naprosto bez zájmu o to, že kolem něho svíští jedna formule za duhou, jakoby si chtěl třeba zkrátit cestu do obchodu... Pak se prosmýkl otvorem v ochranném plotě a opět zmizel.

Policie ho ještě v noci zadržela. Podle informací automobilové federace FIA se jedná o sedmadvacetiletého Brita, jenž byl zřejmě pod vlivem alkoholu.

"Musel jsem se podívat ještě jednou, protože jsem si nebyl jistý, jestli nemám něco s očima," řekl zaskočený Vettel a počínání fanouška označil za šílené. "Formule tam jednou rychlostí až 280 km/h. Zdálo se mi, že si dělá fotky," dodal německý pilot.

Sebastian Vettel se neznámého šílence naštěstí nezalekl příliš a noční závod dotáhl do vítězného konce...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud