19. března 2016 • 13:40

Já to říkal! Ecclestone chce opět změnit kvalifikaci F1. A to hned

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový formát kvalifikace ve formuli 1, který hned v úvodní Grand Prix Austrálie sklidil velkou kritiku, by se podle šéfa seriálu Bernieho Ecclestonea měl změnit. Agentuře Reuters řekl, že by se to dalo stihnout už pro další závod, kterým bude Velká cena Bahrajnu 3. dubna.



Narychlo zavedený vyřazovací způsob kvalifikace se Ecclestoneovi nelíbil už před sezonou a dnes mohl své výhrady zopakovat. "To byl nápad (Mezinárodní automobilové federace) FIA," uvedl britský promotér šampionátu. "Když je přimějeme to změnit a shodneme se na tom, tak to můžeme změnit. Nebo když se na tom dohodneme s týmy, dá se to změnit."

Kvalifikace měla přinést více vzruchu na trati, ale místo toho se dnes v jejím závěru v Melbourne proháněly po okruhu pouze dominantní mercedesy. Jejich soupeři boj o pole position vzdali.

Před sezonou odsouhlasily nový systém kvalifikace všechny týmy i FIA, Ecclestone měl ale jinou představu. "Starou kvalifikaci bych nechal být. A tomu, kdo vyhrál předchozí závod, nebo skončil, druhý, třetí až desátý, by se k času z kvalifikace připočetl nějaký čas. Úplně by to proměnilo startovní rošť a minimálně ve dvou třetinách závodu by se pořádně závodilo," uvedl.

První část nové kvalifikace se podle něj osvědčila, když přinesla množství akce na trati, závěr ale nikoli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud