23. září 2009 • 21:07

Briatore zná svého nástupce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Slovácko - Sparta: Juroška trefil ruku Kairinena, penalta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nástupcem Flavia Briatoreho v čele týmu formule 1 Renault bude do konce sezony dosavadní technický ředitel Bob Bell. Stáj byla bez oficiálního vedení týden poté, co v souvislosti se singapurskou aférou minulou středu odešli Briatore a šéfinženýr Pat Symonds.



"Bob Bell se zúčastní všech zbývajících závodů sezony a bude oprávněn hovořit za tým ve všech sportovních a technických otázkách," uvedli dnes představitelé Renaultu.

Bellovým posunem do čela týmu tak padla možnost, že by se týmu pro zbytek sezony ujal čtyřnásobný mistr světa Alain Prost, o čemž se spekulovalo. Čtyřiapadesátiletý Francouz je nicméně spolu s Davidem Richardsem a bývalým šéfem stáje BAR Craigem Pollockem jedním z kandidátů na převzetí funkce od nové sezony.

Bellovou první Grand Prix v čele týmu bude shodou okolností tento víkend Velká cena Singapuru, v jejímž loňském ročníku Renault nechal úmyslně havarovat Nelsona Piqueta mladšího, aby tím pomohl k výhře Fernandu Alonsovi. FIA v pondělí za tento podvod potrestala tým dvouletým podmíněným vyřazením z šampionátu a Briatore dostal doživotní zákaz působení ve formuli.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud