27. září 2009 • 16:59

Ředitel Renaultu: Alonso v týmu skončí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso opustí po letošní sezoně stáj Renault. Během Grand Prix Singapuru to naznačil výkonný ředitel francouzského týmu Jean-Francois Caubet.



Veřejným tajemstvím je plánované angažmá španělského jezdce ve Ferrari."Renault bude i nadále jeho rodinou. Bude nám chybět a my budeme chybět jemu," řekl dnes Caubet francouzské televizní stanici TF1 na otázku, zda se Alonso chystá z Renaultu odejít.

"Tenhle výsledek na tom nic nezmění," smál se Alonso poté, co v Singapuru dojel na třetí místě. "Už jsem se rozhodl a brzy se uvidí," prohlásil vítěz 21 Velkých cen, jenž by měl ve Ferrari nahradit Fina Kimiho Räikkönena.

Osmadvacetiletý jezdec získal v barvách Renaultu titul v letech 2005 a 2006. Pak odešel do McLarenu, odkud se však po ročním nevydařeném působení do francouzské stáje vrátil.Renaultem otřásla aféra kolem loňského závodu v Singapuru, který Alonso vyhrál díky úmyslné havárii týmového kolegy Brazilce Nelsona Piqueta mladšího.

Bývalý šéf stáje Flavio Briatore za to byl potrestán doživotním zákazem působení v F1."Chtěl bych mu tohle třetí místo věnovat. Určitě se doma díval. Má na tomhle úspěchu svůj podíl," uvedl Alonso.

"Měl by z nás radost. Pro všechny v týmu to teď bylo obtížné, mechaniky, inženýry ...Snad je to pro nás bod zlomu a karta se tímhle obrátila k lepšímu," řekl španělský pilot. Renault obdržel za podvod dvouletou podmínku.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud