26. března 2010 • 09:41

McLaren vrací úder, vládl tréninkům v Austrálii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Britský pár týmu McLaren Lewis Hamilton, Jenson Button ovládl trénink na Velkou cenu Austrálie formule 1. V dnešním druhém tréninku zajel mistr světa z roku 2008 Hamilton absolutně nejrychlejší čas 1:25,801, kterým o 275 tisícin sekundy porazil úřadujícího šampiona Buttona.



Odpolední trénink v Albert Parku ovlivnil déšť. Většina nejlepších výkonů proto padla v úvodní části, poté už možnost na zlepšení nebyla. Hamiltonův čas byl o sekundu lepší než ten, jaký předvedl polský vítěz dopoledního tréninku Robert Kubica s renaultem.

McLaren už ve čtvrtek avizoval, že využije tréninky k hledání ideálního nastavení vozu spíše směrem ke kvalifikaci než k samotnému závodu. Podle britského týmu právě postavení na startu bude klíčem k případnému triumfu.

Tato taktika by vysvětlovala fakt, že Hamilton dosáhl například o tři sekundy lepšího času než duo z Ferrari Fernando Alonso, Felipe Massa, kteří se spíše koncentrují na nastavení pro nedělní závod.

Michael Schumacher se svým Mercedesem při tréninku na Velkou cenu Austrálie
Michael Schumacher se svým Mercedesem při tréninku na Velkou cenu Austrálie

Třetí v tréninku skončil domácí Mark Webber z Red Bullu před Němcem Michaelem Schumacherem. Sedminásobný mistr světa tak poprvé porazil v měřené části svého kolegu z Mercedesu Nika Rosberga.

Problémy opět provázely nováčky v F1. Například ani jedno kolo nezaznamenali jezdci HRT, když Ind Karun Čandhok zastavil 100 metrů po výjezdu z boxů, z nichž se jeho brazilský kolega Bruno Senna ani nedostal.

Podobně se vedlo také Virginu, jehož pilot Lucas di Grassi z Brazílie nezaznamenal čas kvůli problémům s telemetrií. Němec Timo Glock měl zase potíže s převodovkou, nicméně zvládl devět kol.

Virgin zaznamenal v těchto dnech úspěch alespoň na diplomatickém poli. Mezinárodní automobilová federace mu povolila zvětšit palivovou nádrž, protože ta je kvůli chybě v propočtech o něco menší a hrozilo, že kvůli nedostatku benzínu nedojedou v nějakém závodě vozy do cíle. Úvodní Velkou cenu Bahrajnu ani jeden z virginů nedokončil kvůli jiným potížím.

Velká cena Austrálie pokračuje v sobotu v 7:00 SEČ kvalifikací, o body se pojede po přechodu na letní čas v neděli v 8:00.

Tréninky na GP Austrálie, druhý závod MS vozů formule 1 (Melbourne):
1. trénink:
1. Kubica (Pol./Renault) 1:26,927, 2. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:27,126, 3. Button (Brit./McLaren) 1:27,482, 4. Massa (Braz./Ferrari) 1:27,511, 5. Vettel (Něm./Red Bull) 1:27,686, 6. Alonso (Šp./Ferrari) 1:27,747.
2. trénink: 1. Hamilton (Brit./McLaren) 1:25,801, 2. Button 1:26,076, 3. Webber (Austr./Red Bull) 1:26,248, 4. Schumacher (Něm./Mercedes) 1:26,511, 5. Petrov (Rus./Renault) 1:26,732, 6. Buemi (Švýc./Toro Rosso) 1:26,832.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud