13. září 2010 • 11:20

VIDEO: Hrůza. V boxech přejel mechanika

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tuhle neděli by španělská stáj formule jedna Hispania Racing Team (HRT) nejradši zapomněla. Bruno Senna na Velké ceně Itálie v Monze předčasně skončil už ve 12. kole a jeho kolega Sakon Jamamoto, který skončil poslední, dokonce v boxech přejel mechanika.



Na ty obrázky se nedívá moc příjemně. Mechanici vyměňují Jamamotovi pneumatiky, "lízátko" povolující odjezd se zvedá, ale všichni ještě nejsou pryč. Jeden člen týmu se tak ocitá pod pravým zadním kolem Japoncova vozu.

Jamamoto spěchá zpět na trať a nebohý mechanik ještě letí pár metrů a zůstává bezvládně ležet na zemi. Hned se ho ujímají zdravotníci, dávají mu první pomoc a odvážejí na vyšetření do zdravotního střediska přímo u trati.

Podívejte se na ošklivou nehodu:

Japonec Jamamoto přejel v boxech mechanika
Video se připravuje ...

Odtamtud ale musí se zraněním hlavy ještě do nemocnice. Naštěstí ale není jeho stav tak vážný, jak to v první chvíli vypadá.

Černý víkend pro HRT zakončil Jamamoto na posledním dvacátém místě, nepříjemnou tečku pak přidala ještě Mezinárodní automobilová federace, která španělskému týmu vyměřila za incident v boxech pokutu 20 tisíc dolarů (necelých 400 tisíc korun).

Mechanik týmu HRT v péči lékařů Mechanik týmu HRT v péči lékařůFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud