8. května 2012 • 14:50

Fenomén Rossi se s Ducati trápí. Hodí ručník do ringu a ukončí kariéru?

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V MotoGP vyhrál sedm titulů a je jedním z nejlepších jezdců historie. Přesto už druhým rokem Ital Valentino Rossi tápe. Po přestupu do týmu Ducati ani jednou nevyhrál, netají frustraci ze svého stroje a podle britského deníku Telegraph zvažuje, že by letošní sezona mohla být i jeho poslední.



Má miliony fanoušků po celém světě. Číslo 46 a přezdívku The Doctor zná u Valentina Rossiho snad každý. Po posledních neúspěších však hrozí, že letošní sezona v MotoGP by mohla být i jeho rozlučková. Alespoň to píše britský deník Telegraph.

Spekulacím nahrává mnoho faktů: Rossi se po přestupu do Ducati trápí, ani jednou nevyhrál a často nad svým strojem netají frustraci. „Neumím prostě řídit toto Ducati,“ pronesl hned po úvodní GP Kataru.  

A začíná to cítit jak on, tak i poradci a sponzoři, podle nichž by měl usměvavý Ital raději ukončit kariéru, než dále hazardovat se svou pověstí. Kdy jindy než letos, kdy mu končí smlouva.

„Je mu třiatřicet let, má devět světových titulů, ale jeho kariéra je na ústupu. Jen jeho vůle vrátit se zpět s vítěznou motorkou ho odrazuje od myšlenky, aby hodil ručník do ringu,“ píše The Telegraph.

Nakoukne do rallye?

Podle listu na něj ohledně konce tlačí hlavně otec Graziano a manažer Davide Brivio.

Rossi se do letošního šampionátu MotoGP mírně vrátil v posledním závodě v Portugalsku, kdy zajel sedmé místo, což bylo jeho nejlepší letošní umístění.

Parádní dovolená na Ibize
Parádní dovolená na Ibize

Od té doby, co je v Ducati, však skončil jen jednou na stupních vítězů, a to na bronzové příčce v GP Francie. Krutý sešup ze světa slávy.

I kdyby se ale Rossi přeci jen rozhodl letos rozloučit s MotoGP, nebyl by to zřejmě konec jeho závodní kariéry.

„V minulosti uměl zajet konkurenceschopné časy ve Ferrari, mohl by proto pokračovat v závodění na čtyřech kolech. Například i v rallye nebo jiných sportovních autech,“ dodává The Telegraph.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud