24. srpna 2013 • 19:07

Divím se, že jsem před ním, trefuje se Pešek do Abrahama

Autor: jip, jrš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překvapilo mě, že jsem před Karlem, říká Lukáš Pešek před brněnskou Grand Prix o svém rivalovi Abrahamovi. Jestli se mu líbí mě popichovat, ať to dělá, vrací mu zpátky jeho soupeř. Dva čeští kohouti v MotoGP sice svorně tvrdí, že krajan pro ně není tím hlavním soupeřem, že mají jiné cíle. Ale v Brně, kde se v neděli jede 11. závod mistrovství světa, to mezi nimi pěkně bublá.



Na startovním roštu budou stát jeden za druhým – Lukáš Pešek v sedmé řadě, Karel Abraham v osmé za jeho zády. Nejen tím je zaděláno na výživný souboj.
Ti dva se – většinou v lehkém tónu – špičkují už od středečního představení českých jezdců v Brně. A hecování neustalo ani s blížícím se vrcholem víkendu, závodem třídy MotoGP.

„Když jsem dojel, viděl jsem výsledek. Divil jsem se, protože jsem si myslel, že (Abraham) pojede daleko rychleji,“ zhodnotil Pešek výkon svého rivala v kvalifikaci. Ta rozhodla, že Pešek vyjede z 20. místa a Abraham z 23. pozice.

Už v pátek mluvil o tom, že ho láká Abrahama, který těží z lepších podmínek a má lepší zázemí, na trati předčit. To se mu v kvalifikaci povedlo a brněnského rodáka, sužovaného bolestmi ve zraněném rameni, pokořil. A tak si ještě lehce přisadil. „Každý má nějaké problémy. Karel, kdyby měl moji psychiku a zátěž, tak nevím, jestli by tady vůbec jel,“ podotkl.

Abraham přišel po kvalifikaci mezi novináře s rukou na pásce, s ramenem podstupuje rehabilitace, dostal podle lékařů přes padesát umrtvujících injekcí. O tom, že není v dobré kondici, nemůže být pochyb.

Peškovým slovům se diví. „Když se mu líbí mě popichovat, ať to dělá. Nevím, jakou psychickou zátěž on má. Říkal, že neměl v Brně jet, pak jeho šéf řekl, že jet má. Slyšel jsem přímo od něj, že to nemá jednoduché, má určitě komplikace, což jezdce psychicky brzdí. Já to mám taky nepříjemné,“ bránil se.

Tomu, že půjde o český souboj, se Abraham nebrání. Billboardy před Grand Prix právě na historicky první duel dvou Čechů v MotoGP na Masarykově okruhu lákal. Přes potíže obou k němu tedy v neděli dojde.

„Uvidíme, jaký souboj to bude. Třeba jeden z nás pojede o dvě vteřiny hůř než druhý a moc se neuvidíme, ale spíš počítám, že se v závodě potkáme a těším se na to,“ odhaduje Abraham.

Byl to taky on, kdo Peškovi držel v týdnu palce, aby se Grand Prix zúčastnil. „Lidi si užijí mně i Lukáše. Možná to nebude boj o přední příčky, ale bojovat proti sobě budeme. Já se budu snažit dostat před něj,“ plánuje brněnský rodák Abraham.

Pešek uznává, že na trati má podle papírových předpokladů menší ambice než jeho konkurent.  „Za normálních okolností by byl tady poslední,“ vyložil, že v Brně mu pomohla znalost trati k dobrému času těsně za hranicí dvou minut.

Nad tím, že na roštu bude za sebou mít Abrahama, jen mávl rukou.
„Kvůli tomu tady opravdu nejsem,“ podotkl.

Jak se dělí peníze ve stáji Karla Abrahama?
Jak se dělí peníze ve stáji Karla Abrahama?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud