12. července 2012 • 10:59

VIDEO: S autem skočil 50 metrů. Teď chce zářit na Bohemia Rallye

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je největším překvapením letošního ročníku rallye WRC, vyhrál dokonce Portugalskou rallye a teď se představí i v Čechách. Velkým tahákem víkendové Bohemia Rallye bude vedle Jana Kopeckého či Juha Hänninena i norský drak Mads Ostberg. Muž, kterému se ne nadarmo říká „Šílený Mads“.



Je čerstvým držitelem světového rekordu: Nejdelší skok autem na sněhu. Když se do toho Mads Ostberg pustil, plachtil vzduchem padesát metrů.

Teď bude bavit fanoušky i v Čechách, kam dorazil na víkendovou Bohemia Rallye.

„Chci si zlepšit své dovednosti na asfaltu. A podle Johna Hauglanda je Bohemia Rallye ideálním podnikem,“ přiznal sám Ostberg.

Říká se mu Mad Mads, neboli Šílený Mads. Po právu. Je dravý, divoký a nezastavitelný. Zejména na sněhu, který je pro něj jako seveřana nejoblíbenějším povrchem.

VIDEO: Takhle Ostberg dračí na sněhu.

Přesto se mu daří i jinde. Byl to on, kdo ovládl letošní prestižní WRC podnik na šotolině v Portugalsku. V konkurenci Sébastiena Loeba, Mikky Hirvonena či Martina Prokopa mu patří v průběžném pořadí čtvrté místo.

„Rallye Bohemia s ním získává novou prestiž. Mads je kvalitní jezdec a nabral i hodně zkušeností,“ chválí ho i český pilot Jan Kopecký, kterému i čtvrté místo bude stačit, aby zde zpečetil svůj letošní titul v MMČR.

Porazit Ostberga, který letos prohání i ty nejlepší na světě, pro něj bude výzva navíc.

„I já se na start Rally Bohemia těším. Výsledek si ale netroufám odhadovat,“ dodal proto opatrně Ostberg.

VIDEO: Padesátimetrovým skokem překonal světový rekord.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud