17. května 2013 • 12:58

Upevní si Kopecký čelo ME? Vyráží na Korsickou rally

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze tří startů letos třikrát vyhrál! Naváže na tu sérii dál? Útok českého rally pilota Jana Kopeckého na titul mistra Evropy (ERC) pokračuje tento víkend v prestižní Korsické rally. Vedle soupeřů však na něj čeká i deštivé počasí. „Chceme však na své výkony navázat,“ má jasno jezdec továrního týmu Škoda Motorsport. Dalšími českými účastníky jsou Jaroslav Orsák a Antonín Tlusťák.



Čtyřikrát zatím skončil v bývalé sérii IRC druhý. Letos, první rok při zavedení Mistrovství Evropy však Jan Kopecký jede od začátku s vidinou na titul. Vyhrál v Jänner rally i na Kanárských či Azorských ostrovech, přičemž už má v čele sedmadvacetibodový náskok na druhého Craiga Breena.

Nyní bude moci svůj náskok ještě zvětšit, v Korsické rally.

„Chceme navázat na dosavadní výkony a dojet co nejvíce vpředu. Korsická soutěž má svá specifika, jak víme z minulého roku. Jdeme ale na start s patřičným odhodláním,“ přiznal před startem závodu Kopecký.  

Vloni i předloni zde skončil druhý. A stejně jako každý rok, zde panuje velmi deštivé počasí. Podnik, do něhož vstoupí i další dva čeští piloti Jaroslav Orsák a Antonín Tlusťák, by měl končit v sobotních večerních hodinách.

VIDEO: Shakedown Jana Kopeckého na Korsice

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud