19. května 2009 • 15:29

Prokopa čeká zkouška na Sardinii

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pátý start na Sardinii čeká od pátku do neděle českého automobilového jezdce Martina Prokopa, který bude na Italské rallye - šestém podniku mistrovství světa - bojovat o další body do takzvaného juniorského šampionátu.



V průběžném pořadí zatím patří členovi Jipocar racing týmu třetí místo.Prokop věří, že se mu letos podaří konečně na Sardinii výrazněji uspět. Jeho dosavadním maximem je třetí místo z roku 2007.

V loňském roce bojoval do posledních kilometrů o vítězství s Polákem Kosciuszkem, ale v posledním testu mu vypověděl službu jeho citroën."Na Sardinii si nemůžeme dovolit nějaké zaváhání. Znamenalo by to velkou komplikaci, neboť od výsledku Italské rallye se do značné míry bude odvíjet další průběh juniorského šampionátu," uvedl Prokop v oficiální tiskové zprávě.

S dosavadním průběhem sezony J-WRC je zatím spokojen. Doposud startoval ve dvou rallye vypsaných do seriálu vozů s obsahem do 1600 ccm a pohonem jedné nápravy, v kterých vybojoval 18 bodů za první a druhé místo.

"Sezona zatím probíhá podle očekávání, stejně jako poslední dva závody, v nichž jsme pauzírovali. Kosciuszko dvakrát maximálně bodoval a má sezonu dobře rozjetou. Proto bude vzájemný duel hodně důležitý," podotkl jihlavský jezdec, který v MS bojuje i o body do kategorie produkčních vozů.

Do Itálie se Prokop těší, přestože tamní tratě jsou náročné a hlavně rozbité. "Auto tak dostává pořádně zabrat. Navíc můžeme očekávat vysoké teploty, čímž bude řada komponentů ještě více trpět," předpokládá Prokop.Věří, že se letos projeví zkušenosti získané v předešlých letech.

"Je to soutěž, kterou jsem jel (v rámci MS) doposud nejčastěji. Mám tam hodně zkušeností, ale paradoxně jsem tam nikdy neudělal zásadní výsledek. Doufejme, že se to letos konečně podaří," přál si Prokop.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud