22. července 2007 • 00:00

Žerava na Slovensku vyhrál obě jízdy MX3

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český motokrosař Martin Žerava překvapivě vyhrál oba závody devátého pokračování mistrovství světa kategorie MX3 ve slovenském Sverepci.



Český motokrosař Martin Žerava překvapivě vyhrál oba závody devátého pokračování mistrovství světa kategorie MX3 ve slovenském Sverepci. V obou jízdách za sebou v sedle hondy nechal suverény šampionátu Svena Breugelmanse z Belgie a Yvese Demariu z Francie. Mezi oba favority se ve druhé jízdě vklínil na třetí místo i Jan Zaremba, který vyhrál sobotní kvalifikaci právě před Žeravou. "V předchozích závodech v Nizozemsku ani Chorvatsku se mi moc nedařilo, tak jsem se chtěl prosadit na zdejší trati," citovala slovenská média Žeravu, který prý na závod sbíral síly na dovolené v Chorvatsku. "Nemyslel jsem na žádné závody, spíš jsem regeneroval. Poprvé jsem sedl na motorku ve středu," dodal Žerava, jehož maximem bylo letos zatím jedno druhé místo ve Francii. Vedení v šampionátu udržel Breugelmans o sedm bodů před obhájcem titulu Demariou.


Výsledky: 1. jízda: 1. Žerava (ČR/Honda), 2. Breugelmans (Belg./KTM), 3. Demaria (Fr./Yamaha), 4. J. Kulhavý (ČR/Suzuki), 5. Zaremba (ČR/KTM), 6. Bartoš (ČR/Suzuki), ...9. Brabec (ČR/Yamaha), 14. Máca (ČR/Suzuki), 17. Stloukal (ČR/Yamaha), 27. D. Kulhavý (ČR/Suzuki). 2. jízda: 1. Žerava, 2. Demaria, 3. Zaremba, 4. Breugelmans, 5. Vehvilainen (Fin./Honda), 6. J. Kulhavý, ...9. Brabec, 16. Máca, 23. D. Kulhavý, Bartoš a Stloukal nedokončili. GP celkově: 1. Žerava 50, 2. Demaria 42, 3. Breugelmans 40, 4. Zaremba 36, 5. J. Kulhavý 33, 6. Vehvilainen 29, ...9. Brabec 24, 12. Bartoš 15, 16. Máca 12, 21. Stloukal 4

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud