2. srpna 2007 • 00:00

Ve Finsku nejrychlejší Atkinson

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jezdec Subaru Chris Atkinson zvládl nejlépe začátek Finské rallye. V divácké supererzetě byl rychlejší než hlavní favorit závodu Marcus Grönholm. Jan Kopecký se pohybuje ve druhé desítce.



Australan Chris Atkinson zahájil nejlépe Finskou rallye, která dnes večer začala diváckou supererzetou na dostihovém závodišti. Na dvoukilometrové trati byl jezdec Subaru o dvě desetiny rychlejší než hlavní favorit devátého dílu mistrovství světa Marcus Grönholm. Finský pilot s fordem usiluje o sedmý triumf v domácí soutěži, kterým by si upevnil vedení v průběžném pořadí. Jeho největší soupeř v šampionátu Francouz Sébastien Loeb s citroënem, úřadující mistr světa, byl třetí. Jan Kopecký s vozem Škoda Fabia obsadil v supererzetě 17. místo se ztrátou 3,3 sekundy na Atkinsona, Martin Prokop s citroënem je zatím osmatřicátý.


Výsledky - po divácké supererzetě: 1. Atkinson (Austr./Subaru) 1:20,6, 2. Grönholm (Fin./Ford) -0,2, 3. Loeb (Fr./Citroën) -0,3, 4. Sordo (Šp./Citroën) -0,6, 5. P. Solberg (Nor./Subaru) -0,7, 6. Latvala (Fin./Ford) -1,1, ...17. Kopecký (ČR/Škoda) -3,3, 38. Prokop (ČR/Citroën) -9,4.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud