17. srpna 2007 • 00:00

Kopeckému se v prvním dnu dařilo

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jan Kopecký válí na tratích v Německu a místní rallye má zatím rozjetou na šestém místě. Desátému podniku zatím vévodí citroëny, i když v čele je jezdec soukromého týmu.



Vynikající šesté místo patří po první etapě Německé rallye českému jezdci Janu Kopeckému s vozem Škoda Fabia WRC. V dnešních šesti rychlostních zkouškách se pouze jednou nevešel do elitní desítky a výborně rozjetý závod mu nepokazil ani defekt pneumatiky v závěru dne. Desátému podniku mistrovství světa vévodí citroëny. V čele je překvapivě Belgičan Francois Duval s loňským modelem Xsara soukromého týmu, jenž na posledním měřeném úseku úvodní etapy sesadil z prvního místa továrního jezdce Francouze Sébastiena Loeba s letošním speciálem C4. Úřadující mistr světa a vítěz všech pěti předchozích ročníků Německé rallye, který předtím celou dobu v soutěži vedl, však ztrácí pouze 1,3 sekundy. Na třetí pozici figuruje lídr světového šampionátu Marcus Grönholm, který zaostává za Duvalem o 17,4 sekundy. Čtvrtý je další Fin s fordem Mikko Hirvonen. Kopeckého dělí od prvního místo minuta a 26 sekund. Za ním jsou v rozmezí 14 sekund seřazeni Španěl Pons, Fin Latvala a bývalý mistr světa Nor Petter Solberg. Český jezdec může před víkendovým programem pomýšlet na vyrovnání svého maxima ve světovém šampionátu, kterým je páté místo z loňské Katalánské rallye.


Výsledky - po první etapě:
1. Duval (Bel./Citroën) 1:14:10,9 hod., 2. Loeb (Fr./Citroën) -1,3, 3. Grönholm -17,4, 4. Hirvonen (oba Fin./Ford) -22,7, 5. Gardemeister (Fin./Citroën) 1:04,2, 6. Kopecký (ČR/Škoda) -1:26,6, 7. Pons (Šp./Subaru) -1:37,2, 8. Latvala (Fin./Ford) -1:40,7, 9. P. Solberg (Nor./Subaru) -1:50,7, 10. Stohl (Rak./Citroën) -2:10,3.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud