3. září 2015 • 16:30

Takhle jezdí mistr Evropy: Adam Kout se chystá do Brna

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už je mistrem Evropy. O to ho už nikdo nepřipraví. A s tímhle titulem se představí i o víkendu v Brně, kde se český motokárový jezdec Adam Kout zúčastní dalšího podniku European Superkart Series. „Je to vždy výjimečná záležitost, když bojujete o vítězství před domácím publikem,“ přiznal Kout, závodící v kapotovaných motokárách na velkých okruzích.



Rychlá kola a tvrdé souboje. To je svět, jaký zná Adam Kout z motokáry a ukáže ho i o víkendu v Brně kde se zúčastní dalšího podniku European Superkart Series. Jako novopečený mistr Evropy.

„Je to výsledek šestileté usilovné práce lidí kolem šéfa týmu Milana Šimáka. Teď se všechna ta dřina konečně zúročila. Měl jsem k dispozici určitě nejlepší šasi z celého startovního pole, také motor patřil k nejvýkonnějším,“ přiznal.

Nad tím však nebude přemýšlet. Svou úspěšnou sérii bude chtít prodloužit na Masarykově okruhu před vlastními fanoušky. Po zdejším asfaltu se proháněl během své kariéry mnohokrát, se superkartem zde ale bude mít premiéru. I proto na něm absolvoval minulý týden krátký test.

„Nešlo o dosažení nějakých špičkových časů, kvůli problematickému počasí jsme navíc neměli optimálně naladěnou pohonnou jednotku. Především jsem si potřeboval osvěžit znalost trati, ujistit se, kudy vede optimální stopa,“ vysvětlil.

Netajil se ani tím, že nezáleží na tom, že už je mistrem Evropy. „Tohle je vždy výjimečná záležitost, když bojujete o vítězství před domácím publikem. Tentokrát v něm budou navíc i zaměstnanci společnosti MS Kart, jimž vděčím za mnohé,“ dodal Kout. ¨

VIDEO: Jak vypadá jízda z pohledu Adama Kouta (druhý závod v Le Mans)

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud