18. dubna 2018 • 22:42

Dvě etapová vítězství posunula Lopraise do čela Morocco Desert Challenge

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český závodník Aleš Loprais si ve třetí a čtvrté etapě dojel pro vítězství v největším africkém kamionovém závodě Morocco Desert Challange a posunul se z třetí pozice na první příčku. V polovině soutěže vede posádka Instaforex Loprais Team kategorii kamionů s náskokem více jak třiceti minut. Na startu je mimo jiné více než 180 posádek...



„Podařilo se nám vyhrát už druhu etapu a dostat se do vedení, které dál upevňujeme. Je to ale čím dál těžší a každou chvíli tam ten kamion můžeme někde nechat. Je to těžké, je vidět že jedeme po stopách původního Dakaru a je to opravdu výborný test,“ uvedl po dojezdu do cíle Loprais.

Posádka si ale ve čtvrté etapě vybrala také jednu horkou chvilku. „Měli jsme dnes moment, kdy jsme byli přesvědčeni, že to budeme muset zvedat na kola. Naštěstí Aleš zareagoval hodně rychle a dopadlo to dobře. Trochu nám lhala i technika, protože čidla ukazovala vyšší teplotu, než která ve skutečnosti byla, ale to teď vyměníme a bude to na další den zase připravené,“ řekl Petr Pokora, mechanik česko-španělské posádky.

Před posádkou Tatry se startovním číslem 506 jsou stále ještě dlouhé čtyři etapy. Cíl soutěže je naplánovaný na neděli 22. dubna.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud