4. července 2009 • 19:59

Lukáš Dryml postoupil do finále MS na ploché dráze

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český plochodrážník Lukáš Dryml obsadil v semifinále mistrovství světa ve švédské Motale páté místo a probojoval se do finále soutěže, ze které tři nejlepší jezdci postoupí do prestižního seriálu Grand Prix 2010.



V druhém semifinále v lotyšském Daugavpilsu naopak neuspěl jeho bratr Aleš Dryml.

Lukáš Dryml přitom ve Švédsku nezačal dobře, po dvou jízdách měl na kontě jediný bod. Dokázal však zmobilizovat síly, následující dvě jízdy vyhrál a v závěrečné získal potřebné dva body.

"V Motale celý pátek i během tréninku pršelo, déšť ustal až dnes odpoledne a sluníčko vzápětí dráhu za dvě hodiny úplně vysušilo. Všechno, co jsme nastavili, bylo na nic, podle toho dopadly první dvě jízdy," řekl spolupracovníkovi ČTK Drymlův otec, který závod absolvoval v roli mechanika.

"Pak jsme se trefili a Lukáše nerozhodilo, ani když jej ve čtvrté jízdě srazil Zagar, opakovanou jízdu dokázal vyhrát. Finále bude také úplně jiné a já věřím, že se o tři místa v Grand Prix popereme," dodal Dryml starší. Závod vyhrál Dán Kenneth Bjerre, jenž ztratil jediný bod.

V druhém semifinále naopak neuspěl Aleš Dryml. Stejně jako bratr se nevyvaroval slabšího začátku a v úvodu nedokázal ve dvou jízdách vůbec bodovat. I když pak ve své závěrečné jízdě porazil nakonec třetího Lindgrena, na postupové osmé místo to nestačilo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud