2. října 2009 • 04:00

Naděje! Šembera možná bude chodit

Autor: Blesk Ondřej Požár, Petr Žaloudek
Vstoupit do diskuse
24
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

To je novina jako víno! Motocyklový závodník Lukáš Šembera (16), který před necelými třemi týdny po pádu z pitbiku utrpěl vážné poranění míchy, by se měl v budoucnosti opět postavit na nohy.



Ochrnutí od prsou dolů by tak mělo být pouze dočasné. Blesku to včera potvrdil jezdcův táta Jiří.

Nehoda Šembery.Foto Blesk

Z Brna, kde Lukáš stále zůstává na spinální jednotce Úrazové nemocnice, se včera do světa rozletěla skvělá zpráva. „Mícha není poškozena, byla jen zmáčknutá. Existuje velká naděje, že Lukáš bude chodit!“ oznámil radostnou zprávu Jiří Šembera.

Ochrnutí by tak mohlo pominout. Tomu nasvědčuje i fakt, že mladý závodník už zaznamenal pohyb své nohy, navíc se na lůžku dokáže sám posadit.

ČTĚTE TAKÉ:
Šembera už se posadil, ale nohama nehýbe »
Nešťastník Šembera: Nevzdám to, budu bojovat! »
Otec zraněného motokrosaře: Míšo, už na to nebudu mít sílu »

„Hej lidi, právě se mi hejbla noha. Ale ne, že bych s ní pohnul já z vlastní vůle, to samo! No mazec,“ raduje se Lukáš na Facebooku.

Bylo to znamení naděje? „Ano, byl to další signál, že se nohy dají do pořádku,“ věří otec, který již má i podporu odborníků.

„Poslali jsme Lukášovu dokumentaci na kliniky do Německa a Itálie. Po vyhodnocení shledali, že je velká naděje, že bude chodit,“ přidal Jiří Šembera další pozitivní zprávy.

 

Grafika Šembera Grafika ŠemberaFoto Blesk

Jeho syn si už plánuje blízkou budoucnost. „Chtěl bych z nemocnice sám odejít,“ říká. S návratem na motorku to však doktoři moc dobře nevidí.

ČTĚTE TAKÉ:
Moment, kdy Šembera ochrnul »
Motocyklový talent Šembera je ochrnutý! »


„Podle lékařů bude pro Lukáše velmi těžké opět jezdit,“ řekl pro server f1sports.cz Paolo Tajana, manažer Šemberova týmu Matteoni Racing.

Doufejme, že podobně příznivé novinky brzy zazní i z plzeňské nemocnice. Tam po sobotním pádu leží v umělém spánku osmnáctiletý motokrosař Michael Špaček. Má četné zlomeniny lebky a obličeje a jeho stav zůstává nadále velice vážný.

Šemberův pád.
Šemberův pád.

Vstoupit do diskuse
24
Články odjinud


Články odjinud