27. dubna 2010 • 09:56

Šílená bouračka. Z auta byl hořící mixér

Autor: Pavel Krejča (Blesk)
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO - Stačilo malé zaváhání a šlo o život. Automobilové závody Nascar v USA na okruhu Talladega po roce opět přinesly šílenou bouračku. V posledním kole o sebe lehce zavadila dvě auta v rychlosti 300 km/h a rozpoutala hromadnou demolici asi patnácti dalších vozů, která připomínala výbuch bomby!



Nejhůř skončil monopost Dennise Setzera. Po několika nárazech a kolizích s ostatními auty to americký pilot napálil do betonového hrazení a jeho auto začalo hořet.

V tu chvíli si 150 tisíc přítomných diváků muselo pomyslet: Tak vypadá peklo! Plameny šlehaly na všechny strany, lámající se kapota vozu vydávala děsivé zvuky.

Podívejte se na Setzerovu bouračku:

Šílená bouračka Dennise Setzera v americké sérii Nascar
Video se připravuje ...


O to víc je k neuvěření, že se Setzerovi nic nestalo. Ze zdemolovaného vraku svého Dodge Charger dokonce bez pomoci vylezl a odešel po svých.

„Připadal jsem si jako v hořícím mixéru. Štěstí je, že mi nic není,“ popsal Setzer. Havárie dala vzpomenout na rok starý incident. Tehdy se také těsně před cílem snažil Brad Keselowski předjet Carla Edwardse.

Bradovo auto však do Carlova narazilo. Vůz lídra se vznesl jako letadlo a namířil si to mezi fanoušky. Tragédii zabránila až ochranná barivéra.

Právě Keselowski si letos spravil chuť, když po parádním souboji v cílové rovince zvítězil asi o půl metru před Joyem Loganem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud