2. července 2010 • 19:31

Havárie Krále: Lékaři našli zlomené obratle

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český formulový pilot Josef Král má po těžké havárii v nedělním závodu GP2 ve Valencii zlomené dva hrudní obratle. Léčení by mělo podle informací jeho stáje Bohemia Racing Team trvat dva až tři měsíce. Král tak nejspíš stihne už jen listopadový závěr sezony v Abú Zabí.



Krále ve středu přepravilo ze Španělska domů letadlo se speciální vnitřní úpravou. Po příletu se podrobil dalším specializovaným vyšetřením v liberecké nemocnici.

"Pan Král má stabilní zlomeninu páteře v oblasti hrudníku," uvedl v dnešní tiskové zprávě týmu přednosta neurochirurgické kliniky Petr Suchomel.

"Jedná se konkrétně o dva obratle. Zranění nevyžaduje operativní zásah. Mícha zůstala neporaněna. Léčení potrvá dva až tři měsíce a je očekáváno úplné zotavení bez následků," doplnil.



Španělští lékaři přitom původně uvedli, že dvacetiletý pilot vyvázl z hrůzostrašně vypadajícího karambolu ve Valencii bez zlomenin.Sám Král vzkázal, že jeho hlavní prioritou je plné zotavení a co nejrychlejší návrat na trať.

"Hodně mi k tomu pomůže podpora fanoušků, které se mi dostává a za kterou moc děkuji," uvedl jezdec, jenž je po čtyřech dvojzávodech GP2 bez bodového zisku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud