23. srpna 2012 • 16:20

Synek si ke Klausovi zapomněl medaili, Hradilek chtěl mluvit o politice

Autor: ivp, nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Moderní pětibojař David Svoboda mu půjčil svou zlatou medaili, kajakář Vavřinec Hradilek s ním zase chtěl probírat politiku. Hned deset českých medailistů ve čtvrtek přijalo pozvání prezidenta Václava Klause a dorazilo ke speciální návštěvě na Pražský hrad. „Jsme na vás všichni hrdí a pyšní,“ pochválil je poté Klaus, předal jim speciální medaile a po vyfocení si s nimi i neformálně pohovořil.



Vešel do společenského sálu a hned v úvodu proslovu vykouzlil prezident Václav Klaus na ústech úspěšných olympioniků úsměv.

„Nejlepší věcí, kterou jsem já totiž mohl udělat, bylo, že jsem sám po třech dnech Londýn opustil, protože za ty tři dny, co jsem tam byl, jsme absolutně všechno prohráli a ze všech soutěží vypadli. To, že jsem odjel, také možná přispělo k tomu, že vy jste vyhráli. Byl to racionální tah,“ žertoval český prezident při přijetí deseti českých medailistů na Pražském hradě.

Úspěšní čeští olympionici převzali na Pražském hradě od Václava Klause prezidentské medaile
Video se připravuje ...

Chyběly jen tenistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou (kvůli přípravě na US Open) a atletky Barbora Špotáková se Zuzanou Hejnovou (kvůli startu v Diamantové lize).

„Vím, že už jste za tu dobu získali spoustu poděkování, ale myslím, že je správné završit to i na Pražském hradě. I já bych vám proto chtěl poděkovat, jsme na vás všichni hrdí a pyšní a pečlivě jsme vás sledovali,“ doplnil Klaus.

Synek medaili zapomněl

Ještě než se poté všichni odebrali do vedlejšího salonku k neformálnímu rozhovoru, vyfotili se s medailemi. Měli je všichni, až na skifaře Ondřeje Synka.

„Já ji bohužel zapomněl doma, protože byl doma trochu chaos. Takže mám místo ní jen krabičku. Medaile je doma na stolku, asi si ní hraje malá,“ přiznal i otec nedávno narozeného syna Matyáše. „Ten je zatím hrozně hodnej. Spí, zkrátka úplně v pohodě,“ pousmál se.

To moderní pětibojař David Svoboda svou zlatou medaili měl. A na požádání ji dokonce i českému prezidentovi půjčil. „Snad jsem mu tím udělal radost,“ přál si Svoboda.

Bronz (Adéla Sýkorová), stříbro (Vavřinec Hradilek) a zlato (David Svoboda) z Londýna na Hradě u Václava Klause
Bronz (Adéla Sýkorová), stříbro (Vavřinec Hradilek) a zlato (David Svoboda) z Londýna na Hradě u Václava Klause

„Říkal mi, že obdivoval, kolik dělám disciplín. Bál jsem se, aby to setkání nebylo moc vážné, ale pan prezident mě překvapil svými fundovanými dotazy,“ říkal Svoboda.

Návštěvu si užíval i kajakář Vavřinec Hradilek, kterého Klaus pochválil, že byl prvním českým medailistou a následnou vlnu českých úspěchů rozpoutal. A Hradilek později mezi novináři i uznal, že by byl schopný se s Klausem bavit i o politice.

„Troufl bych si na to, ale nebyl čas. Rád bych se ho zeptal i na nějaké ty kontroverzní věci. Jaké? To raději zmiňovat nebudu,“ smál se na závěr český kajakář.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud