Ivo Pospíšil
13. srpna 2016 • 14:45

H+H proti S+Š! Derby o bronz, které nikdo nechtěl, říká Hlaváčková

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z RIA | Česko díky nim bude mít bronzovou medaili. To je jistota. Jenže taky bude jeden český pár, který bude smutnit ze čtvrtého místa. V nechtěné derby Andreji Hlaváčkové s Lucií Hradeckou proti Lucii Šafářové a Barboře Strýcové se změní dnešní duel tenisové ženské čtyřhry na OH v Riu. „Asi není nikdo z Čechů, kdo by si takovýto souboj přál,“ hlesla Hlaváčková.



Zatímco Lucie Šafářová Barborou Strýcovou neprošly do finále čtyřhry po prohře ve dvou setech s ruskou dvojicí Makarovová – Vesninová, Andrea Hradecká s Lucií Hradeckou utrpěly později večer proti Martině Hingisové a Timee Baczynské porážku po obzvlášť krutém průběhu.

Měly dva mečboly, jenže když při druhém trefila Hingisová Hlaváčkovou za stavu 7:5 a 5:4 a 40:30 do oka, a ta musela být takřka osm minut ošetřována, jejich zápas se zlomil. Nakonec skončil 7:5, 6:7 a 2:6.

Boj o bronz se tak změnil v něco, co nikdo v české výpravě nechtěl. V derby krajanek, po němž někdo bude zákonitě smutný a bramborový.

„Bude to dost krutý zápas. I vzhledem k tomu, co se nám stalo, že se musíme popasovat s takovouto prohrou a jít do toho. Ale přijely jsme si pro kov, který nemáme, tak holt to bude ten druhej. Snad ho vybojujeme, minimálně zůstane v Česku a někdo z nás bude bramborový. Je to tenis, je to sport a z toho se nestřílí,“ říkala Andrea Hlaváčková. Sama ale hned na to uznala: „Z českého týmu tu není tu nikdo, kdo by si tenhle souboj přál.“

To už dříve naznačila i Lucie Šafářová, která po odpolední prohře mezi novináři vzývala, aby se hlavně nic podobného nestalo: „Doufám jen, že holky svůj zápas vyhrají a nebude z toho to české derby,“ vzkázala tehdy. Jenže přání se jí nesplnilo.

A pikantní to bude i pro Hlaváčkovou se Strýcovou, které se obě znají z Plzně. „My jsme ovšem zvyklé z turnajů proti sobě nastupovat. Máme kamarádské vztahy, ale zase odsaď počaď. Pořád jsme soupeřky a v tenise je tohle dost složité,“ dodala Hlaváčková.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte zde >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud