15. srpna 2016 • 10:15

Hlaváčková ukázala nateklé oko. Po ráně od Hingisové vypadala jako boxer

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jde o jeden z nejsilnějších příběhů olympiády v Riu. Česká tenistka Andrea Hlaváčková byla spolu s Lucií Hradeckou na mečbolu o postup do finále olympijského turnaje. Martina Hingisová ji ale trefila u sítě přímo do oka a způsobila frakturu na očním oblouku, z možného finále je nakonec čtvrté místo. Po tvrdém zásahu měla 30letá hráčka hned po utkání napuchlé oko zalité krví. Na svém facebooku Hlaváčková zveřejnila, jak její obličej vypadal chvíli po nepříjemném zranění.



Česká tenistka je velmi odolnou a zarputilou hráčkou. Ačkoliv ji nepříjemný zásah do oka od Martiny Hingisové znemožnil podat optimální výkon, po prohře se odhodlala nastoupit i do utkání o bronz. S Lucií Hradeckou podlehly druhému českému páru Lucie Šafářová , Barbora Strýcová .

Jak je patrné ze snímků, které Hlaváčková zveřejnila na svém facebooku v rámci svého fotodeníku, Hingisová mířila opravdu přesně. Oko plzeňské rodačky okamžitě po semifinále napuchlo, tvář pohledné tenistky spíš připomínala pomláceného boxera.

"Zápas jsem dohrála zdravotně celkem ok a myslela jsem, že je to jen naražené, ale pak jsem se po zápase vysmrkala a pod oko mi natekla krev. Napuchlo mi a s doktory jsme se vylekali. Jeli jsme okamžitě do vesnice, tam jedna proteinová tyčinka a šup do nemocnice," popsala Hlaváčková později novinářům.

Přes zdravotní riziko pak šla do zápasu o bronz, kde ale nemohla podat optimální výkon a nakonec je z olympijského počínání konečné čtvrté místo. Po návratu z Brazílie čeká Hlaváčkovou série vyšetření, možná je i operace.

Andrea Hlaváčková svým fanouškům ukázala, jak vypadala po semifinále tenisové čtyřhry v Riu s nateklým okem
Andrea Hlaváčková svým fanouškům ukázala, jak vypadala po semifinále tenisové čtyřhry v Riu s nateklým okem

Za své odhodlání sklízí povzbudivé ohlasy od fanoušků, kteří oceňují její odvahu a ochotu rvát se o výsledky i přes bolest a nepříjemné zranění. "Měla jsem prý velké štěstí, že se mi v oku nic neporanilo. Z toho jsem měla radost, ale když mi před spaním řekli, že se uvidí, jestli se to nebude muset operovat, tak mi nebylo dobře," přiznala Hlaváčková.

Incident tvrdého úderu od švýcarské legendy se řešil i mezi ostatními tenisty. "Lidé byli překvapeni, jak moc mě to zasáhlo. Že na kurtu dostanete míčem, to se běžně stává, ale rozhodně to nikomu nezlomí kost," připomněla Hlaváčková.

„Já sama trefila pár lidí do hlavy. Dokonce i vlastní parťáky, což se stane snadno, když vám servis ujede. Taky jsem dostala jednou do pusy, ale to vždycky hned přebolí, nedělá se z toho drama. Ale tady to bolelo tolik, že mi bylo jasné, že se něco stalo. Proto jsem si vzala time-out a i na nějaké ty slzy došlo, protože to opravdu bolelo.“

Hlaváčková: Rána do oka? Hingisová mi psala, je ráda, že má velkou ránu
Video se připravuje ...

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud