7. ledna 2014 • 11:30

V Soči si zahraje i Slovinec Gregorc. V Pardubicích nahrává jak o život

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Hokejisté Slovinska mají v konečné nominaci na únorové olympijské hry v Soči hvězdného útočníka Anžeho Kopitara z Los Angeles a také dva krajánky z Česka. Obránce Blaž Gregorc působí v extraligových Pardubicích a další zadák Matic Podlipnik nastupuje za prvoligovou Jihlavu.



Teprve třiadvacetiletý Gregorc se zabydlel v základní sestavě Pardubic, kde stráví na ledě průměrně více než 17 minut. Ve 36 zápasech nastřádal 13 bodů, z toho 12 asistencí - z nichž několik bylo luxusních přihrávek do úniku přes celé hřiště.

Podívejte se na parádní Gregorcovu přihrávku přes celé hřiště na gól Noskovi
Video se připravuje ...

Slovinci si vybojovali účast na olympijských hrách poprvé v historii a kouč Matjaž Kopitar bude pod pěti kruhy spoléhat hlavně na svého syna Anžeho.

Šestadvacetiletý lídr Kings má na kontě v NHL 565 utkání a 511 bodů za 186 branek a 325 asistencí. V roce 2012 získal s Los Angeles Stanleyův pohár, v play off má na kontě 34 kanadských bodů ze 44 utkání.

Loni v únoru si Slovinci zajistili účast v Soči ve Vojensu proti domácímu Dánsku, Bělorusku a Ukrajině bez Anžeho Kopitara či útočníka Jan Muršaka, který má také zkušenosti z NHL.

V dresu Detroitu odehrál 46 utkání a připsal si čtyři body za dvě trefy a stejný počet přihrávek. Loni v létě odešel do Chabarovsku do KHL a nyní působí v CSKA Moskva.

Slovinci budou hrát v základní skupině A s domácím Ruskem, Slovenskem a Spojenými státy americkými.

Nominace hokejistů Slovinska na olympijské hry v Soči (12.- 23. února 2014):
Brankáři: Luka Gračnar (Salcburk/EBEL), Andrej Hočevar (Epital/Fr.), Robert Kristan (Nitra/SR),
obránci: Blaž Gregorc (Pardubice/ČR), Žiga Pavlin (Troja Ljungby/Švéd.), Andrej Tavželj (Rouen/Fr.), Aleš Kranjc (Kolín nad Rýnem/Něm.), Klemen Pretnar (Villach/EBEL), Mitja Robar (Krefeld/Něm.), Sabahudin Kovačevič (Karaganda/VHL), Matic Podlipnik (Jihlava/ČR),
útočníci: Žiga Jeglič, Robert Sabolič (oba Ingolstadt/Něm.), Aleš Mušič, Miha Verlič (oba Lublaň/EBEL), Rok Tičar (Kolín nad Rýnem/Něm.), Marcel Rodman (Schwenningen/Něm.), Jan Urbas (Mnichov/Něm.), Jan Muršak (CSKA Moskva/KHL), Boštjan Goličič (Briancon/Fr.), Anže Kopitar (Los Angeles/NHL), David Rodman (Oskarshamn/Švéd.), Žiga Pance (Bolzano/EBEL), Tomaž Razingar (Troja Ljungby/Švéd.), Anže Kuralt (Epital/Fr.).

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud