Miroslav Horák
17. února 2014 • 19:35

Krejčí: Přesilovky na Slováky? Trenér říkal, ať něco vymyslíme

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česko hlásí nové přesilovkové formace pro úterní osmifinále olympijského turnaje se Slováky (18:00 SEČ). Kouč Alois Hadamczik na pondělním tréninku ztvaroval dvě nové pětky. Jak vypadají?



Varianta první: Židlický , Gudas Jágr , Plekanec , Hanzal .
Varianta druhá: Voráček , Kaberle Hemský , Krejčí , Michálek .

Z uvedeného je patrné, že takto poskládané formace by snad mohly konečně přivát tolik očekávané góly. Z početní převahy totiž Češi skórovali zatím jedinkrát, Jágr proti Lotyšsku. Jedinkrát z dvanácti možností, což znamená druhý nejhorší počin, slabší jsou jen Švýcaři.

Během pondělní přípravy obě pětky pilovaly souhru, nevypadalo to špatně. Trenér mužstva Jágrově pětce občas řekl svoje připomínky. Tvorba nápadů a jejich realizace však bude hlavně na samotných hráčích, což dosvědčil i David Krejčí .

„Pan Hadamczik nám dal jasně najevo, že nám věří. Chce, ať tam něco vymyslíme,“ reagoval útočník Bostonu, jehož finessy jsou v NHL známé. V Soči však jimi zatím šetří. „Sebevědomí teď ale máme rozhodně větší než v prvních zápasech, tak snad nám to půjde a dáme nějaké góly,“ doufá centr.

Český kouč Alois Hadamczik na střídačce českého týmuFoto Barbora Reichová (Sport)
Krejčího nestraší, že Slovákům nevstřelili za 65 minut gól věhlasní Rusové v čele s Dacjukem, Ovečkinem a Malkinem.

„Ale sami taky žádný nedali…“ odpověděl bryskně. „Nechci je shazovat, hráli opravdu dobře, musíme si je pohlídat a hlavně být disciplinovaní. Není možné, abychom chodili zbytečně na trestnou lavici. Naopak my musíme využívat naše přesilovky, to bude jeden z největších klíčů k dobře odehranému zápasu,“ ví Krejčí .

Sám před čtyřmi roky na Hrách ve Vancouveru zajistil týmu postup do čtvrtfinále gólem v prodloužení proti Lotyšům. Naopak z předloňského šampionátu pamatuje vyřazení Slováky v semifinále mistrovství světa.

„To je teď jedno,“ nevrací se zpět. „Teď jsme v osmifinále, a jestli chceme myslet na medaile, je pro nás lepší, když narazíme už teď na nějaký lepší tým. Není dobré, když hrajete uvolněně, šetříte se. Mělo by se hrát pořád naplno. Musíme brát Slováky jako kteréhokoliv jiného soupeře a nesmíme se nechat zlákat televizí a novinami, které to pojímají prestižně. Musíme jim vnutit naši hru, snažit se dát první gól.“

Obránce Valach o slovenském týmu: Máme spíš brejkové hráče
Video se připravuje ...

Jak by měl Chára zastavit Jágra? Radí obránce Valach
Video se připravuje ...

Alois Hadamczik uděluje pokyny na trénink
Alois Hadamczik uděluje pokyny na trénink

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud