4. dubna 2012 • 16:30

Londýn se zbavuje prostitutek. Na olympiádě je nechtějí

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Razie v nevěstincích a snaha vyčistit ulice od prostitutek provází přípravy olympijských her v Londýně. Obzvlášť ve čtvrtích, kde stojí olympijská sportoviště, za poslední měsíce rapidně roste počet zatčení. Úřady se brání, že tato opatření s blížící se olympiádou nemají nic společného.



Profesionální poskytovatelky sexuálních služeb mají před blížícími se olympijskými hrami v Londýně těžký život. Statistiky dokazují, že policie výrazně zvýšila aktivitu.

Jak uvedly BBC a Daily Telegraph, v olympijských čtvrtích Newham, Tower Hamlets, Hackney, Greenwich a Waltham Forest bylo za loňský rok zavřeno 80 nevěstinců ve srovnání jen s devětadvaceti nevěstinci v ostatních londýnských čtvrtích.

V Tower Hamlets podle lidí z charitativních organizací už počet zatčených prostitutek přesáhl číslo za celý loňský rok.

Podle zprávy člena Londýnského shromáždění Andrewa Boffa je podobná situace i v ostatních olympijských čtvrtích. Policisté vyhánějí prostitutky například pomocí nařízení o zákazu nočního vycházení a vysokých kaucí.

„Dřív dostaly pokutu a byly poslány k nám. Teď musí dodržovat zákazy vycházení a do určitých oblastí nesmí. Přijde nám to drakonické,“ řekla Miriam Merkova z charitativního sdružení Toynbee Hall. „Myslím, že jde o záležitost image a ne o bezpečnost obyvatel a to je problém.“

Úřady ale trvají na tom, že represivní opatření nemají nic společného s olympiádou a jsou uplatňovány právě kvůli snaze o větší bezpečnost rezidentů.

Ukrajinské prostitutky se těší na EURO
Ukrajinské prostitutky se těší na EURO

„Opatření, která děláme s policií, mají řešit prostituci, nejsou spojené s olympiádou,“ tvrdí mluvčí čtvrti Tower Hamlets.

Podobné policejní akce ale mohou zhoršit bezpečnost i zdravotní stav prostitutek. Vyplynulo to z výzkumu vědců z univerzity v Britské Kolumbii, který byl založený na výpovědích sta prostitutek, které pracovaly během zimní olympiády ve Vancouveru.

Ukázalo se, že tyto ženy měly kvůli aktivitě policie méně klientů, musely se s nimi setkávat na méně bezpečných místech a byly více nucené k nechráněným formám sexu.

„Když žijete v prostředí plném nebezpečí, jste zoufalí. Ženy více riskují, chodí s muži, s kterými by normálně nechodily,“ tvrdí i Merkova.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud