29. dubna 2008 • 11:04

Laláková si utrhla achilovku a přišla o OH

Autor:

Přetržená Achillova šlacha na levé odrazové noze s největší pravděpodobností připraví Barboru Lalákovou o účast na olympijských hrách.



 

Vážné zranění si momentálně nejlepší česká výškařka přivodila ve čtvrtek na soustředění na Kanárských ostrovech a dnes ráno se podrobila operaci v Praze. Laláková letos v lednu skočila v Třinci 197 centimetrů a měla účast v Pekingu zajištěnou.

"Přišlo to absolutně bez varování. Skákali jsme snožmo a Bára vypadala ve skvělé formě. Kdo ji viděl, tak říkal, že skáče jako na trampolíně," řekl internetovému serveru Českého atletického svazu trenér Michal Pogány.

Výškařka si podle jeho slov nestěžovala na žádnou bolest, jen prý cítila unavená lýtka. "A pak se to z ničeho nic stalo," uvedl kouč ke zranění Lalákové, která za týden oslaví 27. narozeniny.

S prvním ošetřením finalistky loňského mistrovství světa v Ósace a české halové rekordmanky ve středisku La Santa na Lanzarote vypomohl lékař, který byl na místě s polskými atlety. Následoval přesun do Česka a zákrok v nemocnici v Praze v Motole.

"Šlacha byla ze dvou třetin utržena. Postižené místo bylo zafixováno dlahou, kterou posléze nahradí sádra. S rehabilitací můžeme začít za šest týdnů. Než se vše úplně spraví, může trvat i pět až šest měsíců," vyřkl smutnou diagnózu lékař atletické reprezentace Miloš Barna.

ČTK

Tento článek

Z této rubriky

Články odjinud


Články odjinud