15. července 2008 • 14:03

Andreas přijde o Hry kvůli jointu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve středeční nominaci české výpravy na olympijské hry v Pekingu se pravděpodobně neobjeví jméno lukostřelce Milana Andrease.



Ten byl pozitivně testován na marihuanu, a proto nebude nominován. Informaci dnes ČTK potvrdil mluvčí Českého olympijského výboru Jan Martinek, zprávu o nálezu oficiálně obdržel Český lukostřelecký svaz.

"Ještě jsme to nedostali oficiálně, ale Andreas měl být pozitivně testován na THC," uvedl Martinek. "Vypadá to, že ho do Pekingu nominovat nebudeme," dodal. Lukostřelecký svaz už má k dispozici pozitivní výsledek testu a případ se chystá řešit po návratu členů vedení z dovolených.

Devatenáctiletý Andreas si účast na olympijských hrách zajistil na poslední chvíli na konci června. V kvalifikaci o posledních pět účastnických míst skončil v konkurenci 64 závodníků na Světovém poháru ve francouzském Boé na čtvrtém místě.

Andreas se po zveřejnění pozitivního nálezu omluvil. "Chtěl bych se všem omluvit za to, co se stalo, a to především všem lukostřelcům v republice a všem sportovcům. Pravdou je, že jsem na začátku školního roku loni v září požil marihuanu ze zvědavosti. Vůbec jsem si neuvědomoval všechna rizika, která to může pro moji sportovní kariéru a lukostřelbu přinést," uvedl v oficiálním prohlášení.

Co si o vyřazení Milana Andrease myslí drogový expert Ivan Douda se dočtete zde...

Je smířený s tím, že o olympiádu v Pekingu zřejmě přijde. "Měl to být vrchol mé dosavadní kariéry a teď se proměnil v největší bolest," uvedl závodník, který se lukostřelbě věnuje od sedmi let.

Na olympiádě v Pekingu bude českou lukostřelbu s největší pravděpodobností reprezentovat jen Barbora Horáčková, která si start zajistila na stejném závodě jako Andreas.

V mužské kategorii startoval v olympijské soutěži lukostřelců naposledy před šestnácti lety v Barceloně Martin Hámor.

Články odjinud


Články odjinud