17. července 2008 • 15:55

Vyřazeného Andrease nahradí Bulíř

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká republika bude přece jen mít na OH v Pekingu dvojnásobné zastoupení v lukostřelbě. Místo Milana Andrease byl dnes nominován Martin Bulíř.



Bulířův start v Pekingu na návrh předsednictva Českého lukostřeleckého svazu (ČLS) potvrdila Mezinárodní lukostřelecká federace (FITA). Vedle Bulíře, který oficiálně dostal divokou kartu, bude Česko v lukostřelbě zastupovat Barbora Horáčková.

Martin Bulíř
Datum narození: 4. srpna 1969
Klub: Dynamo Liberec
Účast na OH: dosud nestartoval
Největší úspěchy: -

"Vše se podařilo vyřešit v průběhu dneška. Od Českého olympijského výboru jsme se dozvěděli, že tato šance existuje, a poté se vše dořešilo," řekl ČTK místopředseda ČLS Jaroslav Páník.

Hlavním důvodem, proč mohl Bulíř Andrease nahradit, je fakt, že Česko si v lukostřelbě vybojovalo dvě olympijská místa, která ale nebyla podobně jako v případě sportovních střelců konkrétně na jméno.

Podle šéfa české mise Františka Dvořáka dnešní aktivitu odstartoval dotaz představitelů FITA, zda chtějí kvótu vrátit. "My jsme proto oslovili náš svaz, zda nemají dalšího borce, který splnil nominační podmínky a jenž by mohl Andrease nahradit," řekl ČTK Dvořák.

Lukostřelci proto dnes představitelům Českého olympijského výboru nahlásili Bulířovo jméno i přesto, že reprezentant momentálně není v České republice a oni s ním nejsou v kontaktu.

"Je na dovolené v Řecku a nebere telefon. Ve středu se ale s námi spojil, protože se dozvěděl, co se stalo, a ptal se, zda by nebyla šance, aby jel do Pekingu jako náhradník. Předpokládáme proto, že to půjde," uvedl Páník, podle kterého byl domácí svaz již smířený s tím, že o olympijské místo přišel.

Bulíř, člen Dukly Liberec, je dlouholetým členem reprezentačního A-týmu. V minulých letech byl českou jedničkou, ale nyní jej předstihl devatenáctiletý Andreas, který byl ale kvůli pozitivnímu testu na marihuanu z olympijské nominace vyřazen. Aktuální pořadí českého žebříčku FITA 70 však podle Páníka vede Bulíř.

Aktuálně je tak v české olympijské výpravě 132 sportovců.

Články odjinud


Články odjinud