František Prachař
22. března 2011 • 15:48

Tyson přiletí za tmy, hotel řeší také květiny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přiletí za tmy ve středu večer, ale schovávat se rozhodně nehodlá. Naopak má být všude vidět. Už jen den zbývá do chvíle, kdy Prahu navštíví boxerská legenda Mike Tyson. Co se řeší v posledních hodinách před jeho audiencí? Třeba i to, kde bude v jeho pokoji stát květina.



Zítra kolem desáté večer začne více než čtyřdenní show, jejíž hlavní postavou je sportovní legenda i muž, kterého proslavila řada skandálů včetně konfliktů se zákonem, sexuálních orgií a závislosti na drogách. Bývalý boxerský šampion Mike Tyson zahájí ve středu návštěvu Prahy, kde zůstane až do neděle.

„Všechno je v pořádku. Řešit se ale musí i nejmenší detaily. Například kde bude mít Mike v pokoji květinu, jaké bude jeho veganské menu nebo kolik stolů může být na rautu pro VIP hosty,“ uvedl promotér Ladislav Kutil, který společně s kolegou Pavolem Muchom zařídil, že do Česka dorazí historicky nejmladší boxerský šampion v těžké váze.

Dvojice tak napraví loňské fiasko, kdy selhali jejich předchůdci Rey Karpf a Petr Havrda. Ti avizovali „akci Tyson“ už na říjen 2010. Mělo jít o luxusní show spojenou s charitou. Jenže nakonec nesehnali dostatek peněz a hvězda showbusinessu na poslední chvíli odmítla dorazit.

Současný plán se nijak nepřetvařuje. Jde o čistý obchod. Kutil a Mucha si muže s přezdívkou „Železný Mike“ pozvali proto, aby udělal reklamu jejich galavečeru bojových sportů Heroes Gate 3, který se uskuteční ve čtvrtek v holešovické Tesla Aréně (od 18 hodin). Nikdo lepší než člověk, který v poslední generaci nejvíce proslavil boj a sport, propagaci zařídit nemůže. Včera už dorazil zkontrolovat situaci jeho manažer Carl Holness.

Tysonův honorář za to, že propůjčí akci své známé jméno, je součástí desetimilionového rozpočtu. Přesná částka však známá není a podle smlouvy ani nebude. Do Ruska ale nedávno za podobných podmínek dorazil za 550 tisíc korun.

Legenda bude na Heroes Gate 3 čestným hostem, ještě předtím exkluzivně dorazí na návštěvu redakce deníku Sport. Večer pak předá cenu vítězi duelu o titul mistra světa WKF v ultimátním zápase MMA mezi Slovákem Ivanem Buchingerem a Rusem Maratbekem Kalabekovem ve váze do 70,7 kg.

Tyson a jeho apartmá
Tyson a jeho apartmá

„Zatím jsme prodali skoro čtyři tisíce lístků. Když přijde šest tisíc lidí, bude to skvělé,“ tvrdí Kutil. Kapacita Tesla Arény je přitom na tuto akci 12 tisíc míst. Jenže na turnaje MMA a srovnávací zápasy K-1 v Česku obvykle chodí maximálně dva tisíce lidí.

Poslední povinnosti si Tyson odbude v pátek, kdy povede dva tréninky v opatovském klubu Pražský rohovník. Kapacita už je vyprodaná, zájemci za boxování s Tysonem zaplatili každý 10 tisíc korun. V plánu byla i návštěva dětské onkologie v Motole, ale ta zřejmě padne. „Děti ho neznají, lidé z Motola říkali, že by jim to asi nic nepřineslo, tak tam nejspíš nepůjde. Peníze na podporu jim ale pošleme,“ ujišťuje Kutil, který se s Tysonem rozloučí v neděli. Ještě předtím ho v sobotu s celým týmem provede po historickém centru Prahy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud