2. srpna 2013 • 19:11

Znakařka Baumrtová skončila na MS jedenáctá na dvoustovce

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Simona Baumrtová obsadila na mistrovství světa v Barceloně jedenácté místo na znakařské dvoustovce. V semifinále zaplavala čas 2:10,46 a postup do osmičlenného finále jí unikl o 62 setin sekundy.



Z rozplaveb Baumrtová postoupila patnáctým časem 2:11,86, odpoledne zrychlila, ale na finále by potřebovala poprvé v kariéře prolomit hranici dvou minut a deseti sekund. Její český rekord z loňských olympijských her v Londýně má hodnotu 2:10,03.

Dvaadvacetiletá chomutovská plavkyně už má v Barceloně na kontě šesté místo na stovce v českém rekordu 59,84 a deváté na sprinterské padesátce rovněž v národním maximu 28,20.

Kraulařskou stovku vyhrála Australanka Cate Campbellová, která dlouho útočila na světový rekord, ale nakonec za ním časem 52,34 sekundy zaostala o 27 setin. Jeho německá držitelka Britta Steffenová doplavala šestá, na čtvrtém místě zůstala bez medaile také čtyřnásobná olympijská vítězka Missy Franklinová z USA.

V závodu na 200 metrů znak obhájil titul olympijský vítěz Ryan Lochte z USA, který na této trati vyhrál MS už potřetí a v Barceloně získal druhé zlato. Druhý Polák Radoslaw Kawecki s ním prohrál o 45 setin, časem 1:54,24 nicméně překonal evropský rekord.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud