30. května 2008 • 19:05

Českým veslařům se v Lucernu daří

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Verdikt odvolací komise: Rada stihne začátek příští sezony
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři české posádky postoupily v druhém dílu Světového poháru ve veslování v Lucernu do sobotního semifinále.




Skifaři Ondřej Synek a Miroslava Knapková a dvojka bez kormidelníka Václav Chalupa, Jakub Makovička nenašli ve svém úvodním vystoupení na jezeře Rotsee přemožitele a do semifinále postoupili přímo, Jan a Ondřej Vetešníkové na dvojskifu lehkých vah se probojovali do dalších bojů z oprav.

Bratři Vetešníkové obsadili ve své úvodní jízdě třetí místo a vpodvečer je čekala oprava. V té sice nestačili na dvojnásobné olympijské vítěze Tomasze Kucharského a Roberta Sycze z Polska, ale druhé místo, které jim zajistilo účast v semifinále, v dramatické koncovce uhájili.

Hned v prvním soutěžním dnu ale SP nečekaně skončil pro čtyřku bez kormidelníka v sestavě Karel Neffe, Milan Bruncvík, Jan Gruber, Michal Horváth. Svěřenci trenéra Petra Blechy obsadili nejprve až čtvrté místo, když jejich výkon poznamenala menší zdravotní indispozice veslovoda Neffeho.

Veslaři pražské Dukly mohli nastoupit do opravy, ale vedení reprezentace se nakonec rozhodlo, že je ze závodu odhlásí.
"Nejedná se o nic vážného, ale nechceme ohrozit přípravu na olympiádu kvůli jednomu závodu Světového poháru," řekl ČTK reprezentační šéftrenér Přemysl Panuška.

V Lucernu z tradičních českých posádek nestartuje ze studijních důvodů ženský dvojskif Jitka Antošová, Gabriela Vařeková a párová čtyřka, která se po změně složení trenérského týmu věnuje tréninku. Čtyřka bez kormidelníka lehkých vah místo do Lucernu odjela na regatu do německého Ratzeburgu.

Články odjinud


Články odjinud