18. listopadu 2008 • 09:51

Phelps se vrhá do světa byznysu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký plavec Michael Phelps se pokouší o první krůčky ve světě sportovního byznysu. Společně se svým koučem Bobem Bowmanem bude řídit chod plaveckého bazénu v Baltimoru, kde trénuje už od sedmi let.



Nejúspěšnější olympionik historie to oznámil v pondělí při slavnostním vyhlašování cen pro nejlepší plavce USA, kde podle očekávání ovládl všechny hlavní kategorie.

"Budu se muset hodně hodně učit, ale jsem na to připravený. Bude to něco nového, co jsem nikdy předtím nedělal. S Bobem spolupracujeme už více než deset let, tak proč bychom nezkusili něco jiného," prohlásil třiadvacetiletý plavec.

Dosud není jisté, jakou roli bude mít Phelps v novém projektu. Podle Bowmana bude informován o nových věcech a bude se podílet na důležitých rozhodnutích. Plavecký areál Meadowbrook budou společně řídit pět let s tím, že by jej mohli poté koupit.

Hlavním Phelpsovým programem však zůstane plavecký trénink. Bowman počítá s tím, že v Baltimoru soustředí skupinu osmi až deseti elitních plavců, kteří budou trénovat společně s Phelpsem a další úspěšnou olympioničkou Katie Hoffovou.

Články odjinud


Články odjinud