13. srpna 2009 • 21:41

Rychlostním kanoistům se dařilo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Všechny české lodě se v dnešním programu mistrovství světa v rychlostní kanoistice v kanadském Dartmouthu probojovaly do semifinále. Nejblíže k přímému postupu do finále měl čtyřkajak Ondřej Horský, Jan Štěrba, Jan Souček, Jan Andrlík.



Bronzoví medailisté z červnového mistrovství Evropy v Brandenburgu dojeli na kilometrové trati do cíle na druhém místě o 1,26 sekundy za Německem.

Těsně druzí byli Horský a Štěrba i v následné rozjížďce deblkajaků na 500 metrů, v níž se však přímo o finále nejelo.Na pětistovce pojedou páteční semifinále i kanoista Martin Egermaier, deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák, čtyřkajak Lenka Hrochová, Jana Šebestová, Anna Adamová, Jana Blahová a singlkajakáři Adamová a Filip Šváb, který letos získal na ME bronz na neolympijské dvoustovce.

Na kilometru vedle čtyřkajaku postoupili do semifinále také Branislav Šrámek na K1 a deblkanoisté Radoň s Dvořákem.Na jezeře Banook se v pátek uskuteční semifinále na stejných tratích jako dnes.

V sobotu se pojede o medaile na kilometru a o postup na dvoustovce, zbývající finále jsou na programu v neděli. Na závěr se pojedou exhibiční štafety singlkajakářů na 4x200 metrů, tým postaví i česká výprava.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud