14. srpna 2009 • 17:12

Oba české čtyřkajaky jsou ve finále MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oba české čtyřkajaky pojedou na mistrovství světa v rychlostní kanoistice v kanadském Dartmouthu o medaile.



Do finále dnes postoupilo mužské kvarteto Ondřej Horský, Jan Souček, Jan Štěrba, Jan Andrlík na kilometrové trati i čtveřice Lenka Hrochová, Jana Šebestová, Anna Adamová, Jana Blahová na pětistovce.

Mužský čtyřkajak, v němž sedí bronzoví medailisté z červnového mistrovství Evropy v Brandenburgu, ve svém semifinále zvítězil o více než půl sekundy před Běloruskem. Kajakářky dojely na potřebném třetím místě; podlehly jen lodím Srbska a Portugalska, před čtvrtými Australankami měly v cíli náskok 314 tisícin sekundy.

"Čtyřkajak mužů se do finále probojoval perfektním výkonem. Také ženskému čtyřkajaku se povedlo semifinále zajet velice dobře," uvedl reprezentační trenér Martin Doktor na serveru www.kanoe.cz.

Na pětistovce se do finále B dostali kanoista Martin Egermaier, kajakář Filip Šváb, deblkanoe Jaroslav Radoň, Filip Dvořák i Horský se Štěrbou na K2.

Kajakář Branislav Šrámek pojede na kilometru finále C, tedy závod o 19. místo. Deblkanoisté Radoň s Dvořákem dojeli v semifinále na této trati pátí a byli vyřazeni. Nepostoupila ani Adamová na singlkajaku, která v semifinále pětistovky skončila poslední.

Na kilometru se pojede o medaile v sobotu, zbývající finále jsou na programu v neděli.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud