9. září 2009 • 14:47

Synka čeká dlouhá závodní pauza

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezvykle dlouhá, čtyřměsíční přestávka čeká českou skifařskou hvězdu Ondřeje Synka. Vrcholem příští veslařské sezony totiž bude až listopadové mistrovství světa na Novém Zélandu.



Tam by bronzový medailista ze srpnového světového šampionátu v Poznani rád zaútočil na vytoužený titul.

"Díky tomu, že je mistrovství tak pozdě, musíme upravit program. S trenérem počítáme s tím, že až do Vánoc bych měl mít volnější režim a pak se začnu postupně rozjíždět," řekl Synek na dnešní tiskové konferenci v Praze.

Žádný problém to prý ale nebude. Po olympijských hrách v Pekingu, kde před rokem získal stříbrnou medaili, usedl opět do lodi až letos v březnu. "Někdo začíná veslovat už v lednu, ale mně to problém nedělá. Za dna dny vesluju jako předtím," pousmál se Synek, jehož tak bude čekat prakticky stejně dlouhá sezona jako v minulosti. "Kdybych se začal připravovat klasicky, tak bych to nemusel vydržet. Fyzicky ani psychicky," vysvětlil.

Momentálně si však plně užívá "plnou" dovolenou. Po světovém šampionátu již stihl strávit týden s přítelkyní v Beskydech a na jižní Moravě. "Původně jsme plánovali, že budeme jezdit na kolech, ale nakonec bylo vše jinak. Přítelkyně si před odjezdem natrhla sval a musel jsem ji spíše poponášet," řekl Synek.

Při zhruba dvoukilometrové cestě z lanovky na vrchol Radhoště tak budili velký rozruch. "Nesl jsem ji na zádech. Lidi si nás fotili a ptali se, jestli to je za trest, nebo za odměnu. Říkal jsem, že ji mám rád," smál se Synek, jenž za týden odpočinku přibral šest kilogramů. "A ještě určitě šest naberu," předpokládal.

V průběhu podzimního odpočinku stihne absolvovat i dva exhibiční závody. První říjnovou sobotu se přestaví na Chalupa Cupu, o 11 dnů později odletí do Bostonu, kde stejně jako na jaře usedne do hvězdné osmiveslice předních světových skifařů. Po triumfu v Londýně se představí na největší regatě na světě Head of the Charles.

"Uspět tam ale bude těžké. Na startu budou přední univerzitní posádky i řada špičkových osem ze zámoří, například reprezentační posádky USA a Kanady," řekl Synek, který v zámoří stráví týden.

Ve velké posádce by Synka v příští sezoně chtěli vidět i zástupci domácího svazu, kteří by rádi sestavili osmu pro mistrovství světa. "Je to hodně diskutovaná věc. Abych ale pravdu řekl, tak osobně o tom moc neuvažuju. Na skifu mi to jde a stále mám před sebou cíl vyhrát," naznačil Synek, že je připraven udělat vše pro to, aby na Novém Zélandu ukončil sérii čtyř světových titulů domácího Maheho Drysdalea.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud