21. září 2019 • 08:41

Sluková s Hermannovou se utkají s Lotyškami o postup na olympiádu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Barboru Hermannovou a Markétu Nausch Slukovou dělí jedna výhra od účasti na olympijských hrách v Tokiu. Na kvalifikačním turnaji v Číně po dnešním vítězství nad domácím párem Wang Fan, Sia Sin-i obsadily ve skupině I druhé místo a v neděli budou bojovat o svou druhou společnou olympiádu.



České jedničky na turnaji v Chaj-jangu v pátek po pěti vítězstvích poprvé prohrály, když nestačily na Španělky Lilianu Fernándezovou s Elsou Baquerizovou. Dnes však potřebné dva body získaly po výhře nad Wang Fan, Sia Sin-i dvakrát 21:18. V neděli nastoupí proti úřadujícím mistryním Evropy Lotyškám Tině Graudinové a Anastasiji Kravčenokové.

S touto dvojicí se Sluková s Hermannovou dosud neutkaly. Ve druhém semifinále budou o druhou letenku na tokijské hry usilovat Liliana s Elsou proti německé dvojici Sandra Ittlingerová, Chantal Laboureurová.

Kvalifikační turnaj v Chaj-jangu je jednou z možností, jak se na olympijské hry probojovat. Z žebříčku projde 15 párů, mistři světa už mají jistotu a následovat budou ještě kontinentální kvalifikace. Společnou premiéru na hrách prožily Sluková s Hermannovou před třemi lety v Riu de Janeiro.

Olympijský kvalifikační turnaj v plážovém volejbalu v Chaj-jangu (Čína):

Ženy:

Skupina I: Hermannová, Nausch Sluková (9-ČR) - Wang Fan, Sia Sin-i (1-Čína) 2:0 (18, 18).

Český pár obsadil ve skupině druhé místo a postoupil do semifinále.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud