11. října 2008 • 21:54

Volejbalistky Brna přehrály Olomouc

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úvodní český duel prvního kola Vyzývacího poháru volejbalistek skončil vítězstvím domácího Brna, které porazilo Olomouc 3:1.



Odveta se bude hrát v pátek na palubovce hanáckého celku, postupující družstvo se utká s francouzským Istres.

Do utkání lépe vstoupily brněnské hráčky a rychle získaly vedení 8:4. Soupeř zásluhou útoků Chalcarzové vyrovnal, Brňanky pak přece jen pro sebe získaly první bod v těsné koncovce. Závěr druhé sady naopak domácí hráčky nezvládly. Vinou slabšího příjmu dopřály soupeřkám šňůru bodů ze stavu 19:18 na 19:23 a Olomouc vyrovnala.

Od třetího setu domácí trenér Marek zamíchal sestavou. Na post univerzála přešla Tobiášová, na blok nastoupila Onderková. Díky tomu a skvělému představení smečařky Útlé v útoku začaly mít Brňanky navrch. Zlepšily i obranu a set vyhrály 25:17, v tom dalším vydržely naděje hostů na úspěch jen do stavu 10:11.

"Výsledek 3:1 před odvetou žádnou definitivu neznamená, musíme zvládnout ještě zápas v bouřlivém olomouckém prostředí," varoval brněnský kouč Ondřej Marek. "Do začátku třetího setu jsme odehráli dobré utkání, pak jsme ztratili koncentraci. Porážka 1:3 je stále hratelná, ale musíme výrazně zlepšit obranu a servis," doplnil olomoucký Jiří Teplý.

Výsledek:
KP Brno - UP Olomouc 3:1 (27, -20, 18, 20)
Rozhodčí: Mikolaševič, Hojka. Čas: 97 min. Diváci: 150.

Články odjinud


Články odjinud