30. května 2009 • 14:44

Konečný zničil Belgii a zachránil výhru

Autor: hp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Omen nomen. Český reprezentant David Konečný se jmenuje příznačně. Proč? Ve veledůležitém kvalifikačním utkání proti Belgii byl hráčem, který ukončoval. Choval se doslova jako terminátor.



A symbolicky to byl právě šestadvacetiletý borec, kdo v dramatické pětisetové bitvě uhrál všechny tři české setboly.

Byl to jeho zápas! Univerzál David Konečný s dělovou ranou v ruce po většinu utkání zářil. Především díky němu Česko Belgičany porazilo a uchovalo si šance na postup na mistrovství světa v Itálii v příštím roce.

„Asi to byl jeden z mých nejlepších zápasů v kariéře. Určitě patří do první trojice,“ přiznal po zápase spokojený David Konečný, který před loňskou sezonou zamířil z Ostravy do francouského Tours.

Proti Belgičanům uhrál úctyhodných 35 bodů! Jeho dělový servis a zničující smeče jim dělaly často problémy. Třeba v prvním setu při jeho podání Češi uhráli šest bodů v řadě a Konečný dal tři esa. Při jeho servisu si také Belgičané několikrát vybrali oddechový čas.

„Univerzální hráči by svým způsobem měli rozhodovat zápasy a toho se David Konečný zhostil velmi dobře. Hlavně v pátém setu to dotáhl do vítězného konce. Nechci říkat, že to byl vyloženě jeho zápas, ale svou roli splnil. Podal mimořádný výkon,“ pochválil ho českobudějovický kouč Petr Brom, jenž nervydrásající utkání sledoval přímo v liberecké Tipsport aréně.

„Byly to nervy, však tiebreak skončil 19:17. Měli jsme v závěru pevnější nervy. Belgičané už trochu ztráceli koncentraci a hádali se s rozhodčím, což si myslím, že je také rozhodilo,“ řekl David Konečný. Belgičané totiž v jednu chvíli už proměnili mečbol a začali se radovat, ale podle sudího předčasně. Míč podle rozhodčího skončil v autu.

Napínovau bitvu uzavřel až David Konečný. „Už jsem si říkal, hlavně, ať už je konec. Dal jsem to naplno a urval to. Je to hrozně cenné vítězství,“ liboval si Konečný.

Úlevu neskrýval ani český kouč Zdeněk Haník. Pokud by Češi prohráli, v podstatě povinný postup do třetí fáze kvalifikace o světový šampionát by se stal jen teorií.

„Strašně si cením to, že tým ukázal něco, co není zcela typické pro český národní tým. Vždy jsem říkal, že český tým má dobré hráče, ale že spolu v národním týmu nehrají dobře. A proti Belgii byl opak pravdou,“ chválil Zdeněk Haník. Dnes jeho mužstvo čeká poslední zápas ve skupině proti favorizovanému Finsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud